Omlós piskóta pikáns borkrémmel
Se a borkrém, se a piskóta nem egy nagy ördöngösség, mire belefeledkeznél, már kész is.
A borkrém egy finom, habos krém, ami jól passzol gyakorlatilag bármilyen süteményhez, az állaga kissé becsapós, mert könnyűnek látszik, ámde nagyon tömény, igazi kalóriabomba.
A piskóta feltekerésénél ügyelj arra, hogy ne törjön el a tészta, úgy nem annyira esztétikus látvány, persze akkor is finom lesz.
Piskóta pikáns borkrémmel
Hozzávalók:
- 2 dl aszú jellegű bor
- 2 citrom
- 11 tojás
- 35 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Nyilvánvaló módon az elkészítés két részre oszlik, először a borkrém, aztán a szórakozás, vagyis a piskóta. Vízgőz felett kezdj el melegíteni 20 dkg cukrot két citrom levével - az egész folyamat alatt habverővel keverd a krémet -, majd mehet bele három tojás, valamint még kettő sárgája, majd a bor. Addig keverd, amíg elkezd feljönni, és szép hab válik belőle.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvan, tulajdonképp kész a borkrém, jöhet a piskóta. Hat tojást válassz szét, a sárgáját keverd simára a maradék cukorral, a fehérjét verd kemény habbá, majd elegyítsd a kettőt úgy, hogy a hab ne törjön. Szitáld bele a lisztet folyamatos keverés mellett, majd add hozzá a sütőport is, és keverd simára. Ha ez megvan, jöhet a tepsi, bele a massza, és 180 fokon sülhet aranybarnára. Amikor megsült, vedd ki a tepsiből, várd meg, míg kihűl, ekkor mehet bele a finom krém, töltsd bele, csavard fel, és már fogyaszthatod is.
Egy pohár bor jólesik bármikor
Szereted borral kombinálni az ételeket, de nem tudod, mihez melyik fajta illik? Nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- meggy
- babapiskóta
Gyors somlói galuska: 15 perc alatt kész
- édességek
- almás sütemények
Klasszikus almáspite-recept
- sütemény
- körte