Omlós piskóta pikáns borkrémmel

Igazi őszi édesség

Se a borkrém, se a piskóta nem egy nagy ördöngösség, mire belefeledkeznél, már kész is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A borkrém egy finom, habos krém, ami jól passzol gyakorlatilag bármilyen süteményhez, az állaga kissé becsapós, mert könnyűnek látszik, ámde nagyon tömény, igazi kalóriabomba.

A piskóta feltekerésénél ügyelj arra, hogy ne törjön el a tészta, úgy nem annyira esztétikus látvány, persze akkor is finom lesz.

Piskóta pikáns borkrémmel

Hozzávalók:

  • 2 dl aszú jellegű bor
  • 2 citrom
  • 11 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Nyilvánvaló módon az elkészítés két részre oszlik, először a borkrém, aztán a szórakozás, vagyis a piskóta. Vízgőz felett kezdj el melegíteni 20 dkg cukrot két citrom levével - az egész folyamat alatt habverővel keverd a krémet -, majd mehet bele három tojás, valamint még kettő sárgája, majd a bor. Addig keverd, amíg elkezd feljönni, és szép hab válik belőle.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha ez megvan, tulajdonképp kész a borkrém, jöhet a piskóta. Hat tojást válassz szét, a sárgáját keverd simára a maradék cukorral, a fehérjét verd kemény habbá, majd elegyítsd a kettőt úgy, hogy a hab ne törjön. Szitáld bele a lisztet folyamatos keverés mellett, majd add hozzá a sütőport is, és keverd simára. Ha ez megvan, jöhet a tepsi, bele a massza, és 180 fokon sülhet aranybarnára. Amikor megsült, vedd ki a tepsiből, várd meg, míg kihűl, ekkor mehet bele a finom krém, töltsd bele, csavard fel, és már fogyaszthatod is.

Egy pohár bor jólesik bármikor

Szereted borral kombinálni az ételeket, de nem tudod, mihez melyik fajta illik? Nézz be képgalériánkba!

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

almaspite lead
  • édességek
  • almás sütemények

Klasszikus almáspite-recept

Ezt is szeretjük