15 perces paradicsomos tészta
A paradicsomos tészta faék egyszerűségű étel, akkor is, ha rendes paradicsomból készíted.
Egy igazán finom paradicsomszószhoz nem kell semmi különleges, az a legjobb, ha pár egyszerű összetevőből készíted, így a paradicsom íze lesz a meghatározó.
Friss parmezánnal a legfinomabb, de ha másféle sajt van otthon, azt is nyugodtan ráteheted, nagy baj nem érhet.
Paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg száraztészta - penne, spagetti vagy fussili
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 3-4 levél bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 evőkanálnyi liszt
- 1 teáskanálnyi olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízbe tedd fel főni. Amíg megfő, addigra pont el is készülhetsz a szósszal. A paradicsomokat vágd apró kockákra, és tedd őket félre. A bazsalikomot is vágd egészen apróra, a fokhagymát törd össze. Egy mélyebb serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a paradicsomokat, és főzd addig, amíg kicsit össze nem esnek, ez körülbelül öt percbe fog telni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor ez bekövetkezett, add hozzá a bazsalikomot, sót, frissen őrölt borsot, majd a lisztet is keverd hozzájuk, és kevergesd addig, amíg el nem kezd besűrűsödni az egész.
Ha ez is megtörtént, adj fél-háromnegyed deci vizet a mártáshoz, hogy lazább legyen, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Így még főzd egy-két percig, és már kész is vagy. Jó eséllyel a tészta is elkészült addigra, add a szószhoz, és még a tűzön keverd össze az edényben őket, utána tálald.
Illatos és ízletes fűszerek
Minden az időzítésen múlik, ez különösen igaz a fűszerekre.
OLVASD EL EZT IS!
- méz
- hagyma
Isteni házi hagymalekvárrecept
- sajt
- sonka
Sonkás rakott tészta
- paradicsom
- bazsalikom