15 perces paradicsomos tészta
A paradicsomos tészta faék egyszerűségű étel, akkor is, ha rendes paradicsomból készíted.
Egy igazán finom paradicsomszószhoz nem kell semmi különleges, az a legjobb, ha pár egyszerű összetevőből készíted, így a paradicsom íze lesz a meghatározó.
Friss parmezánnal a legfinomabb, de ha másféle sajt van otthon, azt is nyugodtan ráteheted, nagy baj nem érhet.
Paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg száraztészta - penne, spagetti vagy fussili
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 3-4 levél bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 evőkanálnyi liszt
- 1 teáskanálnyi olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízbe tedd fel főni. Amíg megfő, addigra pont el is készülhetsz a szósszal. A paradicsomokat vágd apró kockákra, és tedd őket félre. A bazsalikomot is vágd egészen apróra, a fokhagymát törd össze. Egy mélyebb serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a paradicsomokat, és főzd addig, amíg kicsit össze nem esnek, ez körülbelül öt percbe fog telni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor ez bekövetkezett, add hozzá a bazsalikomot, sót, frissen őrölt borsot, majd a lisztet is keverd hozzájuk, és kevergesd addig, amíg el nem kezd besűrűsödni az egész.
Ha ez is megtörtént, adj fél-háromnegyed deci vizet a mártáshoz, hogy lazább legyen, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Így még főzd egy-két percig, és már kész is vagy. Jó eséllyel a tészta is elkészült addigra, add a szószhoz, és még a tűzön keverd össze az edényben őket, utána tálald.
Illatos és ízletes fűszerek
Minden az időzítésen múlik, ez különösen igaz a fűszerekre.
OLVASD EL EZT IS!
- méz
- hagyma
Isteni házi hagymalekvárrecept
- sajt
- sonka
Sonkás rakott tészta
- paradicsom
- bazsalikom