A klasszikus New York-i sajttorta receptje
Az omlósan lágy édességet mindenki szereti.
A klasszikus New York-i sajttorta nem a legegyszerűbb változat, ennél bizony sütnöd is kell, de szerencsére nem sokat, és azért annyira nem lesz tőle bonyolult.
Bármilyen gyümölcslekvár, dzsem vagy szirup jól mutat a tetején, és még finomabbá is varázsolja.
New York-i sajttorta
Hozzávalók:
- 15 dkg nem túl édes keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanálnyi cukor
- 90 dkg krémsajt
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanálnyi liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 tojás + egy tojássárgája
- 4,5 dl zsíros tejszín
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanálnyi citromlé
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd végy elő egy 23 centi átmérőjű sütőformát, és béleld ki sütőpapírral. Ezután a kekszet törd egészen apróra, majd keverd el az olvasztott vajjal, és döngöld a sütőforma aljába. Told be így a sütőbe tíz percre, majd vedd ki.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A sütőt most melegítsd 200 fokra. A krémsajtot keverd habosra, majd keverd hozzá a cukrot, a lisztet és egy csipetnyi sót, és dolgozd őket masszává. Ha kész, add hozzá a citrom héját és levét, valamint a vaníliás cukrot is. Üsd rá a tojásokat és a plusz sárgáját, egyesével, mindet elkeverve.
Ezután jöhet a tejszínből 2 deciliter, és a habverő, alacsony fokozaton. Addig keverd, amíg egy lágy krémet nem kapsz. Ezt öntsd a formába, és süsd a sütőben 10 percig, majd vedd le a tűzhelyet 110 fokra, és süsd benne további 25 percig. Vedd ki a sütőből, majd zárd is azt el.
A maradék tejszínt keverd el a cukorral és a 2 evőkanálnyi citromlével, majd ezzel vékonyan kend meg a kész sajttorta tetejét, és tedd hűtőbe az egészet pár órára.
Igazi nyári desszertek
A gyümölcsös finomságok ebben a szezonban a legjobbak.
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- cukor
Málnahabos piskóta
- cukor
- mák
A legfinomabb mákos guba receptje
- muffin
- édességek