A klasszikus New York-i sajttorta receptje

Látványos és egyszerű édesség

Az omlósan lágy édességet mindenki szereti.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus New York-i sajttorta nem a legegyszerűbb változat, ennél bizony sütnöd is kell, de szerencsére nem sokat, és azért annyira nem lesz tőle bonyolult.

Bármilyen gyümölcslekvár, dzsem vagy szirup jól mutat a tetején, és még finomabbá is varázsolja.

New York-i sajttorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg nem túl édes keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanálnyi cukor
  • 90 dkg krémsajt
  • 25 dkg cukor
  • 3 evőkanálnyi liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 tojás + egy tojássárgája
  • 4,5 dl zsíros tejszín
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanálnyi citromlé

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd végy elő egy 23 centi átmérőjű sütőformát, és béleld ki sütőpapírral. Ezután a kekszet törd egészen apróra, majd keverd el az olvasztott vajjal, és döngöld a sütőforma aljába. Told be így a sütőbe tíz percre, majd vedd ki.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A sütőt most melegítsd 200 fokra. A krémsajtot keverd habosra, majd keverd hozzá a cukrot, a lisztet és egy csipetnyi sót, és dolgozd őket masszává. Ha kész, add hozzá a citrom héját és levét, valamint a vaníliás cukrot is. Üsd rá a tojásokat és a plusz sárgáját, egyesével, mindet elkeverve.

Ezután jöhet a tejszínből 2 deciliter, és a habverő, alacsony fokozaton. Addig keverd, amíg egy lágy krémet nem kapsz. Ezt öntsd a formába, és süsd a sütőben 10 percig, majd vedd le a tűzhelyet 110 fokra, és süsd benne további 25 percig. Vedd ki a sütőből, majd zárd is azt el. 

A maradék tejszínt keverd el a cukorral és a 2 evőkanálnyi citromlével, majd ezzel vékonyan kend meg a kész sajttorta tetejét, és tedd hűtőbe az egészet pár órára.  

Igazi nyári desszertek

A gyümölcsös finomságok ebben a szezonban a legjobbak.

A legfinomabb krémes desszertek: maximum 30 perc, és már eheted is

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük