A legfinomabb mákos guba receptje
Klasszikus édesség
A mákos gubának mindig szezonja van, évszaktól függetlenül bármikor készítheted, mindig isteni.
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A mákos guba igazi, kihagyhatatlan klasszikus desszert, amit gyakorlatilag mindenki imád, aki meg nem, az jellemzően a szabályt erősítő kivétel. A kristálycukor helyett mézzel is kipróbálhatod, nagyon finom lesz azzal is, a kész gubát pedig gyümölcsökkel is feldobhatod!
Mákos guba
Hozzávalók 6 főre
- 6 kifli
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 10 dkg mák
- 5 dkg porcukor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A kifliket karikázd fel, és tedd egy tálba - az sem baj, ha a készítés előtt pár órával elvégzed ezt a műveletet, és egy kicsit szikkadnak a karikák. A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd ha feloldódott, kapard bele a vaníliarúd belsejét, és add hozzá a vajat is. Folyamatos kevergetés mellett forrald így fel az egészet, majd vedd le a tűzről, és öntsd nyakon ezzel a keverékkel a kifliket, forgasd át jól az egészet, hogy minden karikára jusson a vaníliás krémből.
Egy másik tálban keverd össze a porcukrot a mákkal - az arányok ízlés szerint eltérhetnek. Ez a keverék inkább mákos lesz, mint édes, ha te édesebben szereted, készítsd 1:1 arányban. Reszelj az előbbiekhez citromhéjat is.
Ezt a keveréket is szórd a kiflikre, óvatos mozdulatokkal forgasd át az egészet, majd vajazz ki egy tepsit, és egyengesd el benne a vaníliás-mákos kiflikarikákat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából negyed óra alatt süsd készre a mákos gubát. Ettől az utolsó lépéstől lesz tökéletes.
Mennyei, gyümölcsös desszertek
A legjobb édességek gyümölcsből készülnek, ez nem vitás, válaszd ki és készítsd el a kedvenc sütidet!
OLVASD EL EZT IS!

- eper
- édességek
Sütésmentes epertorta

- tojás
- cukor
Mennyei vaníliapuding házilag

- cukor
- kakaó