A klasszikus New York-i sajttorta receptje
Az omlósan lágy édességet mindenki szereti.
- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A klasszikus New York-i sajttorta nem a legegyszerűbb változat, ennél bizony sütnöd is kell, de szerencsére nem sokat, és azért annyira nem lesz tőle bonyolult.
Bármilyen gyümölcslekvár, dzsem vagy szirup jól mutat a tetején, és még finomabbá is varázsolja.
New York-i sajttorta
Hozzávalók:
- 15 dkg nem túl édes keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanálnyi cukor
- 90 dkg krémsajt
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanálnyi liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 tojás + egy tojássárgája
- 4,5 dl zsíros tejszín
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanálnyi citromlé
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd végy elő egy 23 centi átmérőjű sütőformát, és béleld ki sütőpapírral. Ezután a kekszet törd egészen apróra, majd keverd el az olvasztott vajjal, és döngöld a sütőforma aljába. Told be így a sütőbe tíz percre, majd vedd ki.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
A sütőt most melegítsd 200 fokra. A krémsajtot keverd habosra, majd keverd hozzá a cukrot, a lisztet és egy csipetnyi sót, és dolgozd őket masszává. Ha kész, add hozzá a citrom héját és levét, valamint a vaníliás cukrot is. Üsd rá a tojásokat és a plusz sárgáját, egyesével, mindet elkeverve.
Ezután jöhet a tejszínből 2 deciliter, és a habverő, alacsony fokozaton. Addig keverd, amíg egy lágy krémet nem kapsz. Ezt öntsd a formába, és süsd a sütőben 10 percig, majd vedd le a tűzhelyet 110 fokra, és süsd benne további 25 percig. Vedd ki a sütőből, majd zárd is azt el.
A maradék tejszínt keverd el a cukorral és a 2 evőkanálnyi citromlével, majd ezzel vékonyan kend meg a kész sajttorta tetejét, és tedd hűtőbe az egészet pár órára.
Igazi nyári desszertek
A gyümölcsös finomságok ebben a szezonban a legjobbak.
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- cukor
Málnahabos piskóta

- cukor
- mák
A legfinomabb mákos guba receptje

- muffin
- édességek