Málnahabos piskóta
Könnyű desszert friss málnával
A piskótánál egyszerűbb és nagyszerűbb sütemény kevés van, málnahabbal isteni.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztát nem bonyolult összedobni, pár apró trükkel biztosan sikerülni fog, az pedig már végképp csak rajtad múlik, hogy feltekered roládnak vagy csak simán felvágod kockákra.

Készítsd el többféle piros gyümölcsből is, úgy még finomabb és látványosabb!

Málnahabos piskóta

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A málnahabhoz:

  • 15 dkg málna
  • 5 kanál porcukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a piskótával, amíg az sül, elkészítheted a málnahabot. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd simára a cukorral. A fehérjéket a csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a sárgájához. Ezután szitáld hozzájuk a sütőport, a lisztet és a vaníliás cukrot, és keverd homogén masszává az egészet. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amíg szépen sül, fogj neki a málnahabnak!

A málnaszemeket mosd át jó alaposan, majd törd össze őket villával, de a legjobb, ha egy konyhai mixerben összedarálod őket.

Most jöhet a tejszín: egy kanál porcukor társaságában kezdd el felverni, majd add hozzá a habfixálót, és verd kemény habbá. Add hozzá a málnákat, keverd össze jól, majd kóstold meg, és ízlésednek megfelelő mértékben adagolj még hozzá cukrot és vaníliás cukrot. Ha megsült a piskóta, akkor kend meg vele a tetejét, vagy ha tekercset készítesz, akkor először a még meleg tésztalapot enyhén vizes konyharuhával tekerd fel, és úgy hagyd kihűlni, majd tekerd ki a ruhából, kend meg a habbal, végül óvatosan újra tekerd fel.

Gyümölcs gyümölcs hátán

Itt a szezon, nincs mit tenni, gyümölcsös sütit kell sütni! Készítsd el kedvenceidet te is!

OLVASD EL EZT IS!

epres suti lead
  • gyümölcs
  • eper

Epres piskóta

Ezt is szeretjük