40 perces mézes-mustáros csirkecomb
Kívül ropog, belül vajpuha
Ha pikáns fogást készítenél ebédre, de nem akarsz sok macerát, ez a te ételed.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirkecombot még szűkösebb napokon is nyugodtan vehetsz, hiszen ez a csirkerész mindig viszonylag olcsón beszerezhető, és mindenhol kapható.

Az arányokon ízlésed szerint változtathatsz, ez egy mézesebb verzió.

Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb csirkecomb
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • 1+1 jó evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pirítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár perc alatt lezajlik, utána vedd ki őket a serpenyőből. A mézet keverd el a mustárral és a chilipehellyel, tekerj hozzájuk némi borsot is, majd ezzel kenegesd be jó alaposan a combokat. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenj ki a másik kanál vajjal, tedd bele a combokat, fedd le őket, és süsd fedő alatt körülbelül 30 percig, majd a fedést eltávolítva további 10 percig. Amikor ez is letelt, jó eséllyel el is készültek az édesen sós dobverők.

Mennyei paprikás fogások

A paprika a magyar konyha elengedhetetlen velejárója.

Ezt is szeretjük