40 perces mézes-mustáros csirkecomb
Kívül ropog, belül vajpuha
Ha pikáns fogást készítenél ebédre, de nem akarsz sok macerát, ez a te ételed.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Jodie Foster 56 évesen is gyönyörű: nem takargatja ősz haját, mégis fiatalabbnak néz ki a koránál »

Szépen karcsúsítja a derekat ez a 10 perces edzés: hamar mutatkozik majd az eredmény »

6 sminktipp szemüvegeseknek: azonnal kiemelik a tekintetet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkecombot még szűkösebb napokon is nyugodtan vehetsz, hiszen ez a csirkerész mindig viszonylag olcsón beszerezhető, és mindenhol kapható.

Az arányokon ízlésed szerint változtathatsz, ez egy mézesebb verzió.

Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb csirkecomb
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • 1+1 jó evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A combokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be őket a sóval. Az egyik evőkanálnyi vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pirítsd benne fehéredésig a combokat. Ez pár perc alatt lezajlik, utána vedd ki őket a serpenyőből. A mézet keverd el a mustárral és a chilipehellyel, tekerj hozzájuk némi borsot is, majd ezzel kenegesd be jó alaposan a combokat. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenj ki a másik kanál vajjal, tedd bele a combokat, fedd le őket, és süsd fedő alatt körülbelül 30 percig, majd a fedést eltávolítva további 10 percig. Amikor ez is letelt, jó eséllyel el is készültek az édesen sós dobverők.

Mennyei paprikás fogások

A paprika a magyar konyha elengedhetetlen velejárója.

Ezt is szeretjük