Tepsiben sült mézes paszternák: laktató, nagyon finom, és nem hizlal
A sült paszternák remek köret lehet sültek mellé, a mézes máz és a zöldség édességét a mustár kicsit ellensúlyozza.
A nálunk kicsit háttérbe szorult paszternákot a krumpli helyett is használhatod sütés, főzés során. Ránézésre nagyon hasonlít a fehérrépára, de még annál is édesebb. Tökéletes pürének, krémlevesnek, teheted rakott fogásokba, sőt sütve köretként vagy akár önmagában könnyű vacsorának is kitűnő, főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod.
Mézes paszternák
Hozzávalók
- 70 dkg paszternák
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál aprított zöldfűszer
- só
- bors
Elkészítés:
Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd hozzá a mézet, a mustárt, a sót, a borsot és az aprított zöldfűszert. Utóbbi lehet petrezselyemzöld, bazsalikom vagy kakukkfű is. A paszternákot hámozd meg, mosd meg, és vágd két részre. A nagyobbakat akár négyfelé is darabolhatod.
Rendezd a zöldségszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a mézes keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson a mázból. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. A sütési idő felénél forgasd át a zöldségeket, hogy egyformán piruljanak.
Feltétlenül próbáld ki a paszternákkrémlevest almával megbolondítva! Szuper ízkombináció, a végeredmény selymes és isteni fogás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept