Tepsiben sült mézes paszternák: laktató, nagyon finom, és nem hizlal
A sült paszternák remek köret lehet sültek mellé, a mézes máz és a zöldség édességét a mustár kicsit ellensúlyozza.

sult-paszternak
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nálunk kicsit háttérbe szorult paszternákot a krumpli helyett is használhatod sütés, főzés során. Ránézésre nagyon hasonlít a fehérrépára, de még annál is édesebb. Tökéletes pürének, krémlevesnek, teheted rakott fogásokba, sőt sütve köretként vagy akár önmagában könnyű vacsorának is kitűnő, főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod. 

Mézes paszternák

Hozzávalók:

  • 70 dkg paszternák
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál aprított zöldfűszer
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd hozzá a mézet, a mustárt, a sót, a borsot és az aprított zöldfűszert. Utóbbi lehet petrezselyemzöld, bazsalikom vagy kakukkfű is. A paszternákot hámozd meg, mosd meg, és vágd két részre. A nagyobbakat akár négyfelé is darabolhatod.
Rendezd a zöldségszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a mézes keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson a mázból. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. A sütési idő felénél forgasd át a zöldségeket, hogy egyformán piruljanak. 
Feltétlenül próbáld ki a paszternákkrémlevest almával megbolondítva! Szuper ízkombináció, a végeredmény selymes és isteni fogás. 

Ezt is szeretjük