Ropogós, fűszeres zellerhasábok: hizlaló sült krumpli helyett is készítheted
A ropogós, fűszeres zellerhasábbal a sült krumplit is helyettesítheted. Kiváló önmagában, mártogatóssal és sültek mellé is kínálhatod.
A zellerben alig van szénhidrát, viszont rengeteg vitamint és tápanyagot tartalmaz, így érdemes minél többet fogyasztani belőle. Nem csak levesben finom, akár sütve is kísérletezhetsz vele. Ha hasábokra vágod, ránézésre olyan, akár a sült krumpli. Ha tepsiben sütöd, nem szívja tele magát olajjal. Kínálhatsz hozzá különféle szószokat is.
Sült, fűszeres zellerhasábok
Hozzávalók
- 1 db zeller
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- pirospaprika
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A zellert hámozd meg, és vágd közepes, körülbelül fél centi vastag szeletekre. Ügyelj, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Rendezd a hasábokat egy sütőtpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, paprikával és borssal. Locsold meg olívaolajjal, majd forgasd össze a zellerszeleteket.
Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Közben forgasd át a hasábokat. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt érdemes friss zöldfűszerekkel is megszórni.
A zellert is elkészítheted változatosan. Feltétlenül próbáld ki ropogós panírban is!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept