Fűszeres, parmezános cukkini: szénhidrátszegény finomság a sütőből
A parmezános cukkinit köretként vagy önálló fogásként is számításba veheted.
Az egyszerű és ízletes receptek mindig jól jönnek. A semleges cukkiniból kevés erőfeszítéssel is sokat hozhatunk ki. Készíthetünk belőle salátát, tölthetjük, ránthatjuk. Utóbbinál jóval egészségesebb, ha parmezános bundát kap, és sütőben sütjük szép pirosra, ropogósra. Ha zsenge a cukkini, megpucolni sem kell.
Parmezános cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db közepes méretű cukkini
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj a sütéshez
- petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
Mosd meg a cukkinikat, és a végeket távolítsd el. Vágd körülbelül fél centi vastag szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd kend meg vele a cukkiniszeleteket. Forgasd meg mindegyiket reszelt parmezánban, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Arra figyelj, hogy a szeletek ne érjenek össze. Kevés olajjal locsold meg.
Süsd a cukkiniket előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 percig. Amikor szép aranybarnák és kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből. Tálaláskor megszórhatod friss, aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
A cukkinit a lehető legváltozatosabban elkészítheted. Itt biztosan találsz olyan receptet, amit szívesen kipróbálsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept