Fűszeres, parmezános cukkini: szénhidrátszegény finomság a sütőből

A parmezános cukkinit köretként vagy önálló fogásként is számításba veheted.

Parmezános cukkini receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű és ízletes receptek mindig jól jönnek. A semleges cukkiniból kevés erőfeszítéssel is sokat hozhatunk ki. Készíthetünk belőle salátát, tölthetjük, ránthatjuk. Utóbbinál jóval egészségesebb, ha parmezános bundát kap, és sütőben sütjük szép pirosra, ropogósra. Ha zsenge a cukkini, megpucolni sem kell. 

Parmezános cukkini

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez
  • petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg a cukkinikat, és a végeket távolítsd el. Vágd körülbelül fél centi vastag szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd kend meg vele a cukkiniszeleteket. Forgasd meg mindegyiket reszelt parmezánban, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Arra figyelj, hogy a szeletek ne érjenek össze. Kevés olajjal locsold meg.

 

Süsd a cukkiniket előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 percig. Amikor szép aranybarnák és kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből. Tálaláskor megszórhatod friss, aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

10 isteni cukkinis recept: a vitamindús zöldség sós és édes ételekhez is illik

A cukkini egészséges, vitamindús és kalóriaszegény zöldség, amely semleges íze miatt mindenféle ételbe illik, bátran fűszerezheted is, de a süteményekkel is jót tesz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük