Fűszeres, parmezános cukkini: szénhidrátszegény finomság a sütőből
A parmezános cukkinit köretként vagy önálló fogásként is számításba veheted.
![Parmezános cukkini receptje](https://kep.index.hu/1/0/5046/50467/504676/50467607_3847479_2af9b3931508ab347f3e67abb47f1e90_wm.jpg)
Az egyszerű és ízletes receptek mindig jól jönnek. A semleges cukkiniból kevés erőfeszítéssel is sokat hozhatunk ki. Készíthetünk belőle salátát, tölthetjük, ránthatjuk. Utóbbinál jóval egészségesebb, ha parmezános bundát kap, és sütőben sütjük szép pirosra, ropogósra. Ha zsenge a cukkini, megpucolni sem kell.
Parmezános cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db közepes méretű cukkini
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj a sütéshez
- petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
Mosd meg a cukkinikat, és a végeket távolítsd el. Vágd körülbelül fél centi vastag szeletekre. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd kend meg vele a cukkiniszeleteket. Forgasd meg mindegyiket reszelt parmezánban, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Arra figyelj, hogy a szeletek ne érjenek össze. Kevés olajjal locsold meg.
Süsd a cukkiniket előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 percig. Amikor szép aranybarnák és kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből. Tálaláskor megszórhatod friss, aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
10 isteni cukkinis recept: a vitamindús zöldség sós és édes ételekhez is illik
A cukkini egészséges, vitamindús és kalóriaszegény zöldség, amely semleges íze miatt mindenféle ételbe illik, bátran fűszerezheted is, de a süteményekkel is jót tesz.
ElolvasomMég több recept