Így rántsd ki a cukkinit, hogy ne ázzon el a panír
Időkímélő trükköt is mutatunk a cukkini panírozáshoz.

rantott-cukkini-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készíts a cukkiniból olyan ebédet, amiből mindenki repetát kér. A legegyszerűbb és a legnépszerűbb rántva. Nyáron jobban esik, mint a rántott hús. A krumpli mellett ne feledkezz meg a mártogatósról se! 

Felgyorsíthatod a panírozást, ha a lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy zárható edénybe teszed, egyszerre több cukkinit pakolsz bele, majd jól összerázod. A bundát feldobhatod sajttal, szezámmaggal vagy zöldfűszerekkel.

Rántott cukkini

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás

Elkészítés ideje: 35 perc, pihentetés: 20 perc

A cukkinit mosd meg, ha nem szereted a héját, hámozd meg. Szeleteld fel tetszés szerint, vághatod körülbelül félcentis karikákra vagy hasábokra. Ha nem zsenge a cukkini, a magos részt szedd ki. Szórd meg sóval, és hagyd állni 20 percig. Ezt követően öntsd le róla a levet, törölgesd át papírtörlővel, hogy ne ázzon majd el a panír.

A cukkiniszeleteket bundázd be a hagyományos módon. Azaz előbb forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ha kész, rázd le róla a felesleges zsemlemorzsát. Forrósíts egy serpenyőben olajat, rakd bele a cukkiniszeleteket, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Óvatosan szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.

Ezt is szeretjük