Ez lesz életed legjobb málnalekvárja - Egyszerű és nagyon zamatos

A nagyi gyermekkorodban pont ilyen finom málnalekvárt készített.

Málnalekvár recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell, hogy a befőzés nagy meló legyen. Ezzel a recepttel könnyen átmentheted télre a nyár kedvenc ízeit. A málna a befőzés során sem veszít zamatából és illatából. 

A málnalekvárt rengeteg süteménybe, palacsintába felhasználhatod, és kenyérre kenve is csodás. Ha nem szereted a magokat, amikor felforr a gyümölcsös massza, szitán passzírozd át.

Málnalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg málna
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom
  • szalicil

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc

A málnát alaposan mosd meg, és jól válogasd át, hogy rossz szemek véletlenül se kerüljenek a lekvárba. Várd meg, amíg lecsepeg, és rakd egy nagyobb, rozsdamentes edénybe. Szórd rá a cukrot, és kicsit nyomkodd meg a gyümölcsöt. Facsard hozzá a citrom levét, és főzd kis lángon egy órán át, közben többször kevergesd meg. Ha kellően sűrű, és nem habos, akkor jó.

Az üvegeket alaposan mosd ki, majd főzd ki. Merőkanállal kanalazz a felmelegített üvegekbe lekvárt, szórj mindegyikre késhegynyi szalicilt, majd légmentesen zárd le. Állítsd fejre öt-tíz percre, és tedd plédek közé. Várd meg, amíg ott a lekvárok egy-két nap alatt kihűlnek. Hideg, száraz helyen tárold. 

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük