Ez lesz életed legjobb málnalekvárja - Egyszerű és nagyon zamatos
A nagyi gyermekkorodban pont ilyen finom málnalekvárt készített.
Nem kell, hogy a befőzés nagy meló legyen. Ezzel a recepttel könnyen átmentheted télre a nyár kedvenc ízeit. A málna a befőzés során sem veszít zamatából és illatából.
A málnalekvárt rengeteg süteménybe, palacsintába felhasználhatod, és kenyérre kenve is csodás. Ha nem szereted a magokat, amikor felforr a gyümölcsös massza, szitán passzírozd át.
Málnalekvár
Hozzávalók:
- 2 kg málna
- 1 kg cukor
- 1 citrom
- szalicil
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
A málnát alaposan mosd meg, és jól válogasd át, hogy rossz szemek véletlenül se kerüljenek a lekvárba. Várd meg, amíg lecsepeg, és rakd egy nagyobb, rozsdamentes edénybe. Szórd rá a cukrot, és kicsit nyomkodd meg a gyümölcsöt. Facsard hozzá a citrom levét, és főzd kis lángon egy órán át, közben többször kevergesd meg. Ha kellően sűrű, és nem habos, akkor jó.
Az üvegeket alaposan mosd ki, majd főzd ki. Merőkanállal kanalazz a felmelegített üvegekbe lekvárt, szórj mindegyikre késhegynyi szalicilt, majd légmentesen zárd le. Állítsd fejre öt-tíz percre, és tedd plédek közé. Várd meg, amíg ott a lekvárok egy-két nap alatt kihűlnek. Hideg, száraz helyen tárold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció