Ez lesz életed legjobb málnalekvárja - Egyszerű és nagyon zamatos
A nagyi gyermekkorodban pont ilyen finom málnalekvárt készített.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezeket a gyors trükköket vesd be, ha sehogy sem áll a hajad reggel »

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell, hogy a befőzés nagy meló legyen. Ezzel a recepttel könnyen átmentheted télre a nyár kedvenc ízeit. A málna a befőzés során sem veszít zamatából és illatából. 

A málnalekvárt rengeteg süteménybe, palacsintába felhasználhatod, és kenyérre kenve is csodás. Ha nem szereted a magokat, amikor felforr a gyümölcsös massza, szitán passzírozd át.

Málnalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg málna
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom
  • szalicil

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc

A málnát alaposan mosd meg, és jól válogasd át, hogy rossz szemek véletlenül se kerüljenek a lekvárba. Várd meg, amíg lecsepeg, és rakd egy nagyobb, rozsdamentes edénybe. Szórd rá a cukrot, és kicsit nyomkodd meg a gyümölcsöt. Facsard hozzá a citrom levét, és főzd kis lángon egy órán át, közben többször kevergesd meg. Ha kellően sűrű, és nem habos, akkor jó.

Az üvegeket alaposan mosd ki, majd főzd ki. Merőkanállal kanalazz a felmelegített üvegekbe lekvárt, szórj mindegyikre késhegynyi szalicilt, majd légmentesen zárd le. Állítsd fejre öt-tíz percre, és tedd plédek közé. Várd meg, amíg ott a lekvárok egy-két nap alatt kihűlnek. Hideg, száraz helyen tárold. 

Blog.hu ajánló