Gyors és finom makrélasaláta, ami sokáig laktat: nagyon jó választás vacsorára
Friss, ízletes, egészséges és percek alatt elkészíthető makrélasaláta, amely tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató vacsorához.

A makréla remek választás, ha egészséges és gyorsan elkészíthető fogásra vágysz. A roppanós zöldségekkel kombinált makrélafilé kellemesen krémes öntettel egészül ki, amely az omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj felhasználásával készül.
Az étel nemcsak alacsony szénhidráttartalmú, de tele van értékes tápanyagokkal, amelyek hosszan tartó jóllakottságérzetet biztosítanak. Az alapanyagok rugalmasan variálhatók, így minden alkalommal új ízélményt nyújthat.
Makrélasaláta
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 1 db konzervmakréla repce- vagy olívaolajban
- 10 dkg fejes saláta
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 5 dkg koktélparadicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 db érett avokádó
- 5 dkg olívabogyó
- friss koriander
Az öntethez
- 2 evőkanál repce-, olívaolaj (a konzervből leszűrve)
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk citromlé
- 1 tk hummusz vagy tejföl
- fekete bors
- só
Elkészítés:
A makréla olaját szűrd le egy kis tálkába, és tedd félre az öntethez. A salátaleveleket alaposan mosd meg, majd szárítsd meg. Az uborkát, koktélparadicsomot és lila hagymát vágd fel apróra, az avokádót pedig hámozd meg és szeleteld fel.
Egy nagy tálban keverd össze a salátaleveleket, az uborkát, a paradicsomot, a hagymát és az olívabogyót. Helyezd rá a szeletelt avokádót és a konzervből kiemelt makréladarabokat.
Az olívaolajhoz add hozzá a balzsamecetet, a citromlevet, a hummuszt (vagy tejfölt), a sót és a borsot. Egy kis habverővel vagy villával keverd simára.
Locsold meg az öntettel a salátát, majd díszítsd friss korianderrel vagy citromkarikákkal. Tálalhatod azonnal, vagy lefedve hűtőbe teheted, ha előre készíted el.
Görög joghurtos tonhalsaláta: nem kell majonéz a krémességhez
Vannak olyan saláták - ezeket én csak sunyi salátáknak hívom -, amelyeknek hiába ez a nevük, szinte több kalóriát tartalmaznak, mint néhány főétel.
ElolvasomGetty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!