
15 perces, fehérjedús saláta, ami ebédnek is beillik - A tonhal és a tojás igazán laktató
A 15 perces tonhalsaláta nagyon hamar készen van, rendkívül laktató, és úgy variálhatod, ahogy épp kedved tartja.


A saláta és a hal külön-külön is szuperegészséges, hát még együtt! A 15 perces tonhalsalátában nemcsak az a csodálatos, hogy hamar készen van, hanem az is, hogy mindig olyan hozzávalókat tehetsz bele, amit épp kívánsz, és van a hűtődben. Ez a változat zöld levelekkel készült, de szeletelhetsz bele avokádót, fetát, több vagy kevesebb lila hagymát: ahogy te és a családod szeretitek.
15 perces tonhalsaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg paradicsom
- 15 dkg tonhal
- 10 nagy salátalevél
- 2 tojás
- 1 nagy lila hagyma
- 1 marék rukkola
- 1 evőkanál citromlé vagy lime-lé
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű tojásokat forró vízben főzd ki 8-10 perc alatt, attól függően, hogy szereted-e, ha a közepük kicsit lágy marad. Amíg főnek, állítsd össze a salátát. A zöld leveleket mosd meg alaposan, a salátát vágd nagy darabokra, a rukkolát hagyd egyben. A paradicsomot és a lila hagymát cikkezd fel. A tonhalról csepegtesd le a levet, tedd egy tálba, add hozzá a zöldségeket és a hagymát, sózd, borsozd, locsold meg citromlével és olívaolajjal, és forgasd jól össze. A kifőtt tojásokat tedd hideg vízbe, hogy hamar kihűljenek, majd pucold meg, szeleteld fel, és rendezd el őket a saláta tetején. Tálalásig hűtőben tartsd.
A tonhal a gyorsan elkészülő ételek kedvelőinek legjobb barátja: alig fél óra alatt isteni tésztát is készíthetsz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept