15 perces, fehérjedús saláta, ami ebédnek is beillik - A tonhal és a tojás igazán laktató

A 15 perces tonhalsaláta nagyon hamar készen van, rendkívül laktató, és úgy variálhatod, ahogy épp kedved tartja.

15 perces tonhalsaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A saláta és a hal külön-külön is szuperegészséges, hát még együtt! A 15 perces tonhalsalátában nemcsak az a csodálatos, hogy hamar készen van, hanem az is, hogy mindig olyan hozzávalókat tehetsz bele, amit épp kívánsz, és van a hűtődben. Ez a változat zöld levelekkel készült, de szeletelhetsz bele avokádót, fetát, több vagy kevesebb lila hagymát: ahogy te és a családod szeretitek.

15 perces tonhalsaláta

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg paradicsom
  • 15 dkg tonhal
  • 10 nagy salátalevél
  • 2 tojás
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 marék rukkola
  • 1 evőkanál citromlé vagy lime-lé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű tojásokat forró vízben főzd ki 8-10 perc alatt, attól függően, hogy szereted-e, ha a közepük kicsit lágy marad. Amíg főnek, állítsd össze a salátát. A zöld leveleket mosd meg alaposan, a salátát vágd nagy darabokra, a rukkolát hagyd egyben. A paradicsomot és a lila hagymát cikkezd fel. A tonhalról csepegtesd le a levet, tedd egy tálba, add hozzá a zöldségeket és a hagymát, sózd, borsozd, locsold meg citromlével és olívaolajjal, és forgasd jól össze. A kifőtt tojásokat tedd hideg vízbe, hogy hamar kihűljenek, majd pucold meg, szeleteld fel, és rendezd el őket a saláta tetején. Tálalásig hűtőben tartsd.

Isteni tonhalas-paradicsomos spagetti olasz fűszerekkel: 30 perc alatt kész

Nem kell órákat a konyhában állnod, hogy finom és laktató ételt készíts, a tonhalas spagetti isteni, és pillanatok alatt kész.

Elolvasom
Ezt is szeretjük