Tepsiben sült, fokhagymás, fűszeres halfilé: egyszerű, ízletes és gyors recept
Idén se hagyd ki a halat az ünnepi menüből! Készítsd ezúttal sütve, fokhagymával megbolondítva.

fokhagymas-halfile
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok családban a hal kötelező fogás karácsonykor. Akár halászlé formájában, akár rántva vagy éppen sütve. A fűszerezés sokféle lehet, a fokhagyma-citrom párosítás mindig jó választás. Zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is illik hozzá. Az ínyenc étellel villámgyorsan elkészülsz. 

Fokhagymás halfilé

Hozzávalók:

  • 60 dkg halfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
  • 1 evőkanál zöldfűszer
  • olaj a kikenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be, és rakd olajjal kikent tepsibe. A vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, az ízlés szerinti borssal, zöldfűszerekkel, és egyenletesen kend be vele a halat.
Citromlével locsold meg, és told forró sütőbe. Süsd meg grillfokozaton körülbelül 12-15 perc alatt. Ha túlsütöd, a hal szétesik.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.

Ezt is szeretjük