Zöldséges, tonhalas rizssaláta pofonegyszerűen: hidegen is kitűnő

A rizssaláta gyors, egyszerű és ízletes fogás rohanós hétköznapokra.

Zöldséges, tonhalas rizssaláta pofonegyszerűen: hidegen is kitűnő
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha túl sok rizs maradt a hétvégéről, még gyorsabban végzel ezzel a könnyű étellel. A rizssaláta az olaszok nagy kedvence, mindenféle finom, mediterrán zöldséggel fogyasztják. Tonhallal még laktatóbbá teheted. Érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha áll egy-két órát a hűtőben.

Rizssaláta recept

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg konzerv tonhalfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 doboz kozerv kukorica
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db citrom
  • petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd enyhén sós, bő vízben főzd puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. A kukoricát csepegtesd le, és rakd a rizshez. Tedd hozzá a kis darabokra vágott uborkát, paradicsomot és a kisebb darabokra tört tonhalat. Locsold meg olívaolajjal, frissen facsart citromlével, majd ízesítsd sóval és borssal. Jól forgasd össze, és tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel. 

Kép: Getty Images.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük