Zöldséges, tonhalas rizssaláta pofonegyszerűen: hidegen is kitűnő
A rizssaláta gyors, egyszerű és ízletes fogás rohanós hétköznapokra.

Zöldséges, tonhalas rizssaláta pofonegyszerűen: hidegen is kitűnő
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

Még a retró fürdőruha is észbontóan dögös rajta: a plus size modell felkészült a nyárra »

Szupernőies nyári szoknyák, testalkat szerint: széles csípőre és rövid lábakra is van jó fazon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha túl sok rizs maradt a hétvégéről, még gyorsabban végzel ezzel a könnyű étellel. A rizssaláta az olaszok nagy kedvence, mindenféle finom, mediterrán zöldséggel fogyasztják. Tonhallal még laktatóbbá teheted. Érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha áll egy-két órát a hűtőben.

Rizssaláta recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg konzerv tonhalfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 1 doboz kozerv kukorica
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db citrom
  • petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd enyhén sós, bő vízben főzd puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. A kukoricát csepegtesd le, és rakd a rizshez. Tedd hozzá a kis darabokra vágott uborkát, paradicsomot és a kisebb darabokra tört tonhalat. Locsold meg olívaolajjal, frissen facsart citromlével, majd ízesítsd sóval és borssal. Jól forgasd össze, és tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük