Régimódi májgaluskaleves
A klasszikus húsleves egyik legjobb változata, amikor fűszeres, ízletes májgaluskával együtt tálalják.
A májgombócleves valójában nem más, mint egy klasszikus zöldség- vagy húsleves, ami a főzés utolsó pár percében gazdagodik a frissen készült májgaluskával.
Ha nem szeretnéd a levesben megfőzni, külön is elkészítheted, és tálalhatod a leves mellé is.
Májgombócleves
Hozzávalók:
A leveshez:
- 4 szál közepes sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes fej zeller
- 1 közepes karalábé
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 közepes fej hagyma
- néhány rózsányi karfiol
- só, frissen őrölt bors
- 2 leveskocka
- 1 teáskanálnyi majoránna
- 1 csipet kömény
- olaj
A gombóchoz:
- 1 száraz zsemle
- 20 dkg csirkemáj
- 4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa
- 3-4 szál friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- 1 tojás
- tej a zsemle áztatásához
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként áztasd tejbe a zsemlét. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel mindegyiket ízlésed szerint, a hagymát kockázd egészen apróra. Végy elő egy lábast, az olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd add hozzá a többi zöldséget is, a borsó kivételével.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, majoránnával, majd öntsd fel két-két és fél liter vízzel, add hozzá a leveskockát, és kis lángon hagyd főni.
Amíg a leves elkészül, nekiállhatsz a gombócoknak. A májat tisztítsd meg jó alaposan, majd vagy vágd egy késsel nagyon apróra, vagy pedig egy botmixerrel pépesítsd. Amikor ezzel megvagy, add hozzá a tojást, szaggasd mellé a zsemlét, fűszerezd kedvedre, majd adj hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz, úgy, hogy könnyen formálható, de nem laza masszát kapj.
Ha már minden megpuhult a levesben, tedd bele a zöldborsót, valamint a megformált gombócokat. Amikor megfőttek - körülbelül tíz perc alatt fog ez megtörténni -, akkor leveheted a tűzről, és kész is van a leves.
A legfinomabb gyermekkori élmények
Az isteni tejbegríz, a nagyi lekváros buktája vagy a mindennél finomabb mákos guba mindenki kedvence, nem csak gyerekkorban.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
Így készítsd a borsós tokányt!
- áfonya
- svéd húsgolyók
Eredeti svéd húsgolyó-recept
- sajt
- saláták, zöldséges ételek