Régimódi májgaluskaleves

Békebeli recept szerint

A klasszikus húsleves egyik legjobb változata, amikor fűszeres, ízletes májgaluskával együtt tálalják.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A májgombócleves valójában nem más, mint egy klasszikus zöldség- vagy húsleves, ami a főzés utolsó pár percében gazdagodik a frissen készült májgaluskával.

Ha nem szeretnéd a levesben megfőzni, külön is elkészítheted, és tálalhatod a leves mellé is.

Májgombócleves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 4 szál közepes sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes fej zeller
  • 1 közepes karalábé
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 közepes fej hagyma
  • néhány rózsányi karfiol
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 leveskocka
  • 1 teáskanálnyi majoránna
  • 1 csipet kömény
  • olaj

A gombóchoz:

  • 1 száraz zsemle
  • 20 dkg csirkemáj
  • 4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa
  • 3-4 szál friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tojás
  • tej a zsemle áztatásához

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Első lépésként áztasd tejbe a zsemlét. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel mindegyiket ízlésed szerint, a hagymát kockázd egészen apróra. Végy elő egy lábast, az olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd add hozzá a többi zöldséget is, a borsó kivételével.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, majoránnával, majd öntsd fel két-két és fél liter vízzel, add hozzá a leveskockát, és kis lángon hagyd főni.

Amíg a leves elkészül, nekiállhatsz a gombócoknak. A májat tisztítsd meg jó alaposan, majd vagy vágd egy késsel nagyon apróra, vagy pedig egy botmixerrel pépesítsd. Amikor ezzel megvagy, add hozzá a tojást, szaggasd mellé a zsemlét, fűszerezd kedvedre, majd adj hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz, úgy, hogy könnyen formálható, de nem laza masszát kapj.

Ha már minden megpuhult a levesben, tedd bele a zöldborsót, valamint a megformált gombócokat. Amikor megfőttek - körülbelül tíz perc alatt fog ez megtörténni -, akkor leveheted a tűzről, és kész is van a leves. 

A legfinomabb gyermekkori élmények

Az isteni tejbegríz, a nagyi lekváros buktája vagy a mindennél finomabb mákos guba mindenki kedvence, nem csak gyerekkorban.

Egyszerű édességek, amiket gyerekkorodban is imádtál

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

sved lead
  • áfonya
  • svéd húsgolyók

Eredeti svéd húsgolyó-recept

sajttal toltott gomba lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Sajttal töltött gomba

Ezt is szeretjük