Mesés sütik piskótából a tekercstől a tortákig: könnyűek, szemkápráztatóak és nagyon finomak

Válogass a legjobb piskóták közül, bevált recepteket és csábító képeket mutatunk!

Mesés sütik piskótából a tekercstől a tortákig: könnyűek, szemkápráztatóak és nagyon finomak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy a klasszikus hattojásos, vizes, vajas, gyümölcsös vagy krémes, a piskóta mindig tuti befutó. Önmagában is nagyon finom, de ünnepi torta alapja is lehet. Egyszerű, csak tarts be néhány fontos szabályt, és akkor a tiéd is szép magas és pillekönnyű lesz!

Az alaprecept egyszerű, egy tojáshoz egy evőkanál cukor és egy púpozott evőkanál liszt szükséges. Ha a fehérjét nehezen tudod felverni, dobj hozzá kevés sót, a citromlétől pedig szép fényes lesz. Fontos, hogy a habot ne törd össze. Sütés közben pedig legalább 12 percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta könnyen összeesik. Ha kész, díszítsd kedvedre.

Az igazi klasszikus hattojásos piskóta még finomabb, ha idénygyümölccsel is feldobod. A tésztába hat evőkanál liszt és cukor és hat tojás kell.
A piskótát a tejszín még lágyabbá teszi. Ha tartasz a sima tésztától, próbáld ki ezt a meggyes piskótafelfújtat. Kezdőként sem tudod elrontani.
Dobd fel a sima piskótatésztát kakaóval. Csak arra figyelj, hogy ebben az esetben kevesebb liszt kell bele. Bogyós gyümölcsökkel igazán mutatós.
A vizes piskóta állaga még könnyebb, mint a hagyományos változaté, és jóval gazdaságosabb, kiadósabb. Csokival, mandulával csodás desszert.
Az almás piskóta illatos, omlós, magas, és abban is biztos lehetsz, hogy nem lesz száraz. Fahéjjal keverve még zamatosabb.
A klasszikus somlói galuskából fantasztikus tortát is készíthetsz. Rögtön háromféle piskóta kell hozzá. Krémes, csokis és ellenállhatatlan.
A tiramisukrémes süti alapja kakaós piskóta, amit a mascarponés krém tesz felejthetetlenné és különlegessé.
A világhírű bostoni krémes nem más, mint piskóta vaníliás krémmel megtöltve, csokival leöntve. Egyszerűsége ellenére mennyei.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük