A híres vaníliás bostoni krémes eredeti receptje - Piskótából készült egyszerű, mégis mesés édesség
Ha megkóstolod, nem kell bizonygatni, miért világhírű a bostoni krémes.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Massachusetts állam hivatalos desszertjét először a 19. század közepén a bostoni Parker House Hotel szakácsa készítette el. Azóta a recept helyenként változott, de abban biztos lehetsz, hogy a bostoni krémesben nem fogsz csalódni.

Érdemes rászánni az időt, semmiképpen ne vaníliapudinggal, hanem valódi házi krémmel töltsd meg a sütit.

Vaníliás bostoni krémes

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A krémhez

  • 10 dkg
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárga
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A mázhoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 cl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A tésztához a kétféle cukrot keverd krémesre a vajjal, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat. Forgasd hozzá a liszt, a sütőpor és a só keverékét. Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Kicsit egyengesd el, majd 180 fokos sütőben süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Ha a piskóta elválik a sütőforma szélétől, biztosan elkészült. Erről úgy is meggyőződhetsz, hogy a tészta közepébe egy kést szúrsz, és ha üresen húzod ki, bátran kiveheted a sütőből.

A krémhez egy lábosban keverd össze a tejet, a cukor felét, a kukoricakeményítőt és a sót. Egy másik edényben habverővel verd a tojást szinte fehéredésig a maradék cukorral. Öntsd a tejbe, majd állandóan kevergetve forrald fel. Húzd le a tűzről, rakd hozzá a vaníliaaromát. Hűtsd langyosra, majd kend meg vele a kettévágott piskótát.

A csokit, a vajat és a tejszínt kis lángon melegítsd össze, majd a tűzről lehúzva keverd bele a porcukrot és a vaníliaaromát. Dolgozd simára, és öntsd a torta tetejére. Rakd a hűtőszekrénybe, és pihentesd legalább négy órán át.

Blog.hu ajánló