A híres vaníliás bostoni krémes eredeti receptje - Piskótából készült egyszerű, mégis mesés édesség
Ha megkóstolod, nem kell bizonygatni, miért világhírű a bostoni krémes.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Massachusetts állam hivatalos desszertjét először a 19. század közepén a bostoni Parker House Hotel szakácsa készítette el. Azóta a recept helyenként változott, de abban biztos lehetsz, hogy a bostoni krémesben nem fogsz csalódni.

Érdemes rászánni az időt, semmiképpen ne vaníliapudinggal, hanem valódi házi krémmel töltsd meg a sütit.

Vaníliás bostoni krémes

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A krémhez

  • 10 dkg
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárga
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A mázhoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 cl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A tésztához a kétféle cukrot keverd krémesre a vajjal, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat. Forgasd hozzá a liszt, a sütőpor és a só keverékét. Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Kicsit egyengesd el, majd 180 fokos sütőben süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Ha a piskóta elválik a sütőforma szélétől, biztosan elkészült. Erről úgy is meggyőződhetsz, hogy a tészta közepébe egy kést szúrsz, és ha üresen húzod ki, bátran kiveheted a sütőből.

A krémhez egy lábosban keverd össze a tejet, a cukor felét, a kukoricakeményítőt és a sót. Egy másik edényben habverővel verd a tojást szinte fehéredésig a maradék cukorral. Öntsd a tejbe, majd állandóan kevergetve forrald fel. Húzd le a tűzről, rakd hozzá a vaníliaaromát. Hűtsd langyosra, majd kend meg vele a kettévágott piskótát.

A csokit, a vajat és a tejszínt kis lángon melegítsd össze, majd a tűzről lehúzva keverd bele a porcukrot és a vaníliaaromát. Dolgozd simára, és öntsd a torta tetejére. Rakd a hűtőszekrénybe, és pihentesd legalább négy órán át.

Blog.hu ajánló