A híres vaníliás bostoni krémes eredeti receptje - Piskótából készült egyszerű, mégis mesés édesség

Ha megkóstolod, nem kell bizonygatni, miért világhírű a bostoni krémes.

Bostoni krémes
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Massachusetts állam hivatalos desszertjét először a 19. század közepén a bostoni Parker House Hotel szakácsa készítette el. Azóta a recept helyenként változott, de abban biztos lehetsz, hogy a bostoni krémesben nem fogsz csalódni.

Érdemes rászánni az időt, semmiképpen ne vaníliapudinggal, hanem valódi házi krémmel töltsd meg a sütit.

Vaníliás bostoni krémes

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A krémhez

  • 10 dkg
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárga
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A mázhoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 cl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A tésztához a kétféle cukrot keverd krémesre a vajjal, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat. Forgasd hozzá a liszt, a sütőpor és a só keverékét. Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Kicsit egyengesd el, majd 180 fokos sütőben süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Ha a piskóta elválik a sütőforma szélétől, biztosan elkészült. Erről úgy is meggyőződhetsz, hogy a tészta közepébe egy kést szúrsz, és ha üresen húzod ki, bátran kiveheted a sütőből.

A krémhez egy lábosban keverd össze a tejet, a cukor felét, a kukoricakeményítőt és a sót. Egy másik edényben habverővel verd a tojást szinte fehéredésig a maradék cukorral. Öntsd a tejbe, majd állandóan kevergetve forrald fel. Húzd le a tűzről, rakd hozzá a vaníliaaromát. Hűtsd langyosra, majd kend meg vele a kettévágott piskótát.

A csokit, a vajat és a tejszínt kis lángon melegítsd össze, majd a tűzről lehúzva keverd bele a porcukrot és a vaníliaaromát. Dolgozd simára, és öntsd a torta tetejére. Rakd a hűtőszekrénybe, és pihentesd legalább négy órán át.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük