A legfinomabb palacsinták bevált receptekkel: a ducitól a csúsztatottig

A palacsintát csak imádni lehet, ráadásul jó édesen, sósan, gyümölcsösen, csokisan, összesütve, szóval minden formában és ízben. Összegyűjtöttük a kedvenceket.

A legfinomabb palacsinták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tojás, liszt, tej, szénsavas víz: csupán ezekre a pofonegyszerű, olcsó hozzávalókra van szükség a mennyei palacsintához. Nem kell nagy konyhai múlt ahhoz, hogy a tiéd is tökéletesre sikerüljön. Ha megvannak a megfelelő arányok, az már fél siker. Érdemes a tésztába olajat is keverni, hogy ne kelljen mindig zsiradékkal kenegetni a serpenyőt.

A palacsintát a felnőttek és a gyerekek egyformán szeretik, ráadásul millió variációja létezik. A magyarok általában vékonyan készítik, az amerikaiak a duci, vajas változatra esküsznek, amibe még sütőpor is kerül, míg az oroszok a palacsinta tésztájába teszik a túrót. A feltét is sokféle lehet, a legegyszerűbb a lekváros, a túrós, a kakaós, a fahéjas, de finom a mascarponés, és isteni tejszínnel és csokiöntettel is. A klasszikus édességek mellett érdemes kipróbálni a különféle csúsztatott és rakott változatokat is. 

A legfinomabb palacsinták

Míg mi a palacsintát általában desszertként kínáljuk, vagy kiadós levesek, főzelékek után, addig az amerikaiak reggelire. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket és variációkat. Biztosan találsz olyat, amit még nem próbáltál, de szívesen megkóstolnál. 

A palacsinta akkor az igazi, ha pillekönnyű a tésztája, nem száraz, és nem ragad le. A hozzávalókat pedig akár bögrével is kimérheted. Érdemes különféle szezonális változatokkal kirukkolni, sok-sok eperrel és tejszínhabbal igazán finom.
A Gundel-palacsinta igazi klasszikus, hivatalosan is hungarikum. A diós töltelékkel, csokiöntettel készülő édességet akár otthon is elkészítheted.
Ha szeretnéd fokozni az élvezetet, akkor készíts palacsintatortát! Tökéletes alap lehet a csúsztatott palacsinta. Ennek különlegessége, hogy csak a tészta egyik felét kell megsütnöd. Kend meg, töltsd meg mindenféle jóval.
A hagyományos palacsintából könnyen és gyorsan mutatós batyukat készíthetsz. Csokival leborítva, eperrel gazdagítva fokozhatod az élvezetet.
Nincs az a gyerek, akit ne tudnál levenni a lábáról színes, krémes szivárványpalacsintával. Egyáltalán nem bonyolult, és csak annyival tart tovább elkészíteni, amíg a tésztát beszínezed ételfestékkel.
Ha szereted a túrós és a lekváros palacsintát is, akkor ezt a rakott változatot készítsd el! Egy kis kreativitással dekoratív és mennyei lesz a nagy kedvenc. A tekercsek összesütve még finomabbak.
Szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsinta-specialitása. Az oroszoké a szirnyiki, vagyis a túrópalacsinta. A külseje a lepényre emlékeztet, az ízéről pedig a túrógombóc is eszedbe juthat. Gyümölccsel tálalva mennyei.
Az amerikaiak duci palacsintája is kényeztető édesség. Sokszor reggelire készítik, és gyümölccsel, juharsziruppal kínálják. Még jobb lesz, ha két tészta közé mogyorókrémet rejtesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük