Ínycsiklandó lecsós csirkemáj

Fél óra, és kész is van!

Paprikával és paradicsommal isteni finom ételek készíthetőek, ez a páros a májnak is jól áll.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó egyszerű étel, és a vele készült csirkemáj sem bonyolult, ha még sohasem csináltál ilyet, akkor is sikerülni fog.

Köretnek szinte bármi passzol hozzá, házi tarhonyával, rizzsel és krumplipürével is isteni, na meg persze házi kovászos uborkával.

Lecsós csirkemáj

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd apróra, a paradicsomot vágd fel nagyobb darabokra, a paprikát csumázd ki és karikázd fel. Vékony olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, majd ha már üvegesre párolódott, add hozzá a paprikát és a paradicsomot is, és sózd meg őket ízlésed szerint. Amíg így együtt rotyognak, tisztítsd meg a májakat, és szórd meg az oregánóval.

Ha a zöldségek már szépen összeestek, add hozzájuk a májat is, őrölj rájuk borsot, add hozzájuk a sűrített paradicsomot, keverd át, és főzd készre az egészet.

Amikor már levennéd a tűzről, reszeld rá a fokhagymát, forgasd át jó alaposan, és már kész is van.

Isteni bográcsos ételek

Bográcsolni jó, válaszd ki a kedvenc fogásodat, trombitálj össze pár ismerőst, és irány a szabadba főzőcskézni!

Ezt is szeretjük