A klasszikus szegedi halászlé
Forrón és csípősen az igazi
A bajai mellett a szegedi halászlé a legnépszerűbb idehaza, készítsd el mindkettőt!

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Pasztell lila hajszín az új szezon kedvence: meglepő, milyen gyönyörű tud lenni »

Ezeket a magvakat edd rendszeresen, ha szép bőrt szeretnél: pattanások és ráncok ellen is jók »

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jól sikerült, sűrű, friss halból készült halászlénél nem is kell jobb ebéd, mellé egy jó pohár vörösbor vagy rosé passzol, és persze a jó társaság.

Előbb-utóbb mindenki megtalálja a saját ízlésének legjobban megfelelő változatot, próbálgasd te is, hogy neked hogy ízlik a legjobban!

Szegedi halászlé

Hozzávalók:

  • 2,5 liter víz
  • 1 kg vegyes - csuka, ponty, busa - halszelet
  • 50 dkg pontyfilé
  • halikra, tej - ízlés szerint
  • 6 evőkanálnyi pirospaprika
  • 4 közepes vöröshagyma
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • só, egy kanálnyi egész bors
  • zsiradék a hagymához
  • ízlés szerint csípős paprika vagy paprikakrém

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A halszeleteket - vagy akár fejet, uszonyt - tisztítsd meg, darabold fel, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, és zsiradékon fonnyaszd meg. Amíg szépen összeesik, darabold fel a paprikát, paradicsomot. Egy közepes lábasba tedd a megfonnyasztott hagymát, a halszeleteket, a paprikát, a paradicsomot és a fűszereket, és körülbelül öt-hat deci vízben főzd őket addig, amíg a hal húsa a szálkákról le nem fő.

Ha ez megvan, akkor passzírozd át az így kapott levet egy nagyobb lábasba. A halfilét darabold fel ízlés szerint, tedd a passzírozott lébe, öntsd fel a maradék vízzel, ízesítsd még hangulatod szerint, tedd bele a csípős paprikát és a belsőségeket, majd főzd készre 15-20 perc alatt, akkor jó, ha a hal húsa puhára főtt, addigra minden jó lesz benne.

Magyaros receptek az ország minden tájáról

A magyar konyha végtelenül változatos, mutatunk néhány példát, a sort pedig a végtelenségig folytathatod.

Ezt is szeretjük