Így lesz tökéletes a rácponty
A horgászok is így készítik
A rácponty jellegzetes hazai fogás, minden magyar, ami benne van, készítsd el te is!

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

A nő, aki a saját teste rabszolgájává vált: így lett fiús kislányból dögös szexszimbólum Marilyn Monroe »

Pofonegyszerű alap smink piros rúzzsal: kevés az ennél nőiesebb »

Ezek a színek a tél kedvencei: vibráló árnyalatokból nincs hiány »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van horgász a családban, akkor igazi, friss alapanyagból készítheted ezt a paprikás-halas finomságot, ha nincs, akkor is egészen szép és friss darabokat foghatsz ki a közeli piacon.

Halszeletekkel és egészben hagyott hallal is kipróbálhatod, a belsőségeket azért távolítsd el mindenképpen! Ha éppen nincs ponty a közelben, keszeggel is érdemes elkészítened!

Rácponty

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű ponty - 2-2,5 kg
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg húsosabb szalonna
  • 5 dl tejföl
  • 5 közepes méretű paradicsom
  • 4 tv paprika
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A halat pucold meg, távolítsd el a fejét és a farkát, a hasánál vágd félbe, vedd ki a belsőségeket, csak a hal húsa maradjon. Ezután irdald be, a bőrös felével tedd deszkára, és sűrűn vagdosd be, hosszanti vágásokkal, de ügyelve, hogy a bőre ne sérüljön. Ha ezzel megvagy, sózd be a halat, és tedd egy kicsit félre. A krumplikat pucold meg, és főzd félpuhára enyhén sós vízben.

A szalonnát kockázd fel, a paradicsomot vágd karikákra, a paprikát tetszőleges darabokra, ahogy a hagymát is. Ha mindennel megvagy, végy elő egy tepsit, amiben bőven elfér majd minden, és olajozd ki. A krumplit szűrd le, majd rétegeld a tepsi aljára, aztán jöhet rá a hagyma, arra a paradicsom és a paprika, a szalonna egyik fele, majd erre az egészre a hal, bőrével lefelé.

Szórd rá a szalonna másik felét, borsozd az egészet ízlésed szerint. A tejfölt keverd el a pirospaprikával, majd szépen egyengesd el az egész tetején, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe pirulni, fél órát lefedve, majd fél órát fedés nélkül.

Pörköltkészítés kezdőknek és haladóknak

Ha imádod a pörköltet, próbáld meg elkészíteni is! Hét egyszerű lépésben közel tökéleteset alkothatsz!

Ezt is szeretjük