Rizses hús gazdagon

Jobb, mint a menzán

Felejtsd el a tömegétkeztetés zsíros, mócsingos hússal megdobált ehetetlen rizsételét, és készítsd el ezt a zamatos fogást!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tápláló rizs és a fűszeres hús remek egytálételt alkotnak, amit relatíve olcsón összedobhatsz, és magaddal vihetsz akár a munkahelyedre is.

Ha nem szereted a sertéshús ízét, készítsd marhából vagy akár csirkéből, úgy is finom lesz!

Rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb vagy -karaj
  • 2 zacskó rizs - 25 dkg
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg félig, ha zacskósat használsz, akkor csak egy kis vegetával vagy csak sóval, vízben, ha nem zacskósat készítesz, akkor pirítsd meg először egy kis olajon, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és darabolj hozzá egy közepes fej hagymát is, majd közepes lángon főzd, lehet, hogy a vizet majd még pótolnod kell.

A húst tisztítsd meg, és vágd egységes méretű - körülbelül 2x2-es - kockákra, sózd és borsozd be, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, a paprikát, paradicsomot darabold fel. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg benne a hagymát, majd ha már szép üveges, add hozzá a paprikát, paradicsomot is.

Ha már kicsit összeestek, add hozzájuk a húst, és párold puhára. Ha már majdnem teljesen megpuhult, reszeld rá a fokhagymát, majd keverd az egészhez a rizst, és még 10-15 percig főzd őket együtt.

Szaftos, zamatos egytálételek

Egy jó egytálétel sose rossz, finomak, laktatóak, és bárhová magaddal viheted őket, csak mikró is legyen a közelben.

Receptek és képek! Laktató egytálételek a családnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük