Rizses hús gazdagon
Jobb, mint a menzán
Felejtsd el a tömegétkeztetés zsíros, mócsingos hússal megdobált ehetetlen rizsételét, és készítsd el ezt a zamatos fogást!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tápláló rizs és a fűszeres hús remek egytálételt alkotnak, amit relatíve olcsón összedobhatsz, és magaddal vihetsz akár a munkahelyedre is.

Ha nem szereted a sertéshús ízét, készítsd marhából vagy akár csirkéből, úgy is finom lesz!

Rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb vagy -karaj
  • 2 zacskó rizs - 25 dkg
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg félig, ha zacskósat használsz, akkor csak egy kis vegetával vagy csak sóval, vízben, ha nem zacskósat készítesz, akkor pirítsd meg először egy kis olajon, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és darabolj hozzá egy közepes fej hagymát is, majd közepes lángon főzd, lehet, hogy a vizet majd még pótolnod kell.

A húst tisztítsd meg, és vágd egységes méretű - körülbelül 2x2-es - kockákra, sózd és borsozd be, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, a paprikát, paradicsomot darabold fel. Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, dinszteld meg benne a hagymát, majd ha már szép üveges, add hozzá a paprikát, paradicsomot is.

Ha már kicsit összeestek, add hozzájuk a húst, és párold puhára. Ha már majdnem teljesen megpuhult, reszeld rá a fokhagymát, majd keverd az egészhez a rizst, és még 10-15 percig főzd őket együtt.

Szaftos, zamatos egytálételek

Egy jó egytálétel sose rossz, finomak, laktatóak, és bárhová magaddal viheted őket, csak mikró is legyen a közelben.

Ezt is szeretjük