Tócsni, gerheny, krumpliprósza
Az egyik legfinomabb étel, amit krumpliból készíthetsz!
Az olajban sült, enyhén fűszeres, ropogós fogás önmagában és köretként is zseniális.
A krumpli által eresztett levet tájegységenként változóan leöntik, vagy nem öntik le alóla, próbáld ki mindkét változatban, és döntsd el, neked melyik a szimpatikusabb!
Lapcsánka
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- 3 dl tejföl
- 10 dkg liszt
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat hámozd meg, majd reszeld egy nagylyukú reszelőn - vagy főzd félpuhára őket, és egy húsdarálón daráld le - egy nagyobb tálba. A levet hagyd a tálban, majd üsd a reszelt krumplira a tojást, add hozzá a tejfölt, sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, és kezdd hozzáadni a lisztet. Annyit adj hozzá, hogy szépen összeálljon formázható masszává az egész.
Ha ezt az állapotot elérte, egy serpenyőben forrósíts olajat, annyit, hogy a majdani krumplilángosokat félig ellepje, ezután vizes kézzel formázz nagyjából egyforma méretű macókákat, és hirtelen süsd meg mindkét oldalukat.
Ha kész vannak a tócsnik, szedd őket papírtörlőre. A matutkákat fokhagymás tejföllel magában is tálalhatod.
Fűszeres húsok a cicege mellé
Ha kész a gánica, fogyassz mellé valami ízletes, frissen készült, grillezett husit, a lapótya remek tulajdonsága, hogy szinte bármi jólesik mellé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- élesztő
- kelt tészta
Hamburgerzsemle házilag
- paprika
- paradicsom
A tökéletes töltött paprika receptje
- kijev
- fokhagyma