Tócsni, gerheny, krumpliprósza

Mindegy, hogy hívod, így lesz tökéletes!

Az egyik legfinomabb étel, amit krumpliból készíthetsz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olajban sült, enyhén fűszeres, ropogós fogás önmagában és köretként is zseniális.

A krumpli által eresztett levet tájegységenként változóan leöntik, vagy nem öntik le alóla, próbáld ki mindkét változatban, és döntsd el, neked melyik a szimpatikusabb!

Lapcsánka

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, majd reszeld egy nagylyukú reszelőn - vagy főzd félpuhára őket, és egy húsdarálón daráld le - egy nagyobb tálba. A levet hagyd a tálban, majd üsd a reszelt krumplira a tojást, add hozzá a tejfölt, sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, és kezdd hozzáadni a lisztet. Annyit adj hozzá, hogy szépen összeálljon formázható masszává az egész.

Ha ezt az állapotot elérte, egy serpenyőben forrósíts olajat, annyit, hogy a majdani krumplilángosokat félig ellepje, ezután vizes kézzel formázz nagyjából egyforma méretű macókákat, és hirtelen süsd meg mindkét oldalukat.

Ha kész vannak a tócsnik, szedd őket papírtörlőre. A matutkákat fokhagymás tejföllel magában is tálalhatod.

Fűszeres húsok a cicege mellé

Ha kész a gánica, fogyassz mellé valami ízletes, frissen készült, grillezett husit, a lapótya remek tulajdonsága, hogy szinte bármi jólesik mellé.

A legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük