Így készül a házi krumplinudli
Morzsával vagy mákkal a legjobb
Hagyományos gazdaságos étel a krumplinudli, amit mostanában inkább gnocchiként ismerünk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tudsz krumplipürét készíteni, akkor szinte biztos, hogy a krumplinudli is menni fog, ne légy rest, próbáld ki!

Porcukorral elkevert mák vagy vajon pirított morzsa és házi lekvár a legjobb feltét ehhez a finomsághoz, de akár sós szószokkal is tökéletes.

Krumplinudli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 10-15 dkg liszt - amennyit felvesz
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Egyáltalán nem lesz bonyolult feladat, ha még sohasem jártál a konyhában, mutatkozz be az edényeknek, és készítsd el ezt az ételt, egyszerű, nagyszerű, és a sikerélmény garantált. A krumplit főzd puhára, az eredeti nudlireceptek szerint héjában, de pucolás után is bedobhatod a vízbe, akkor nem kell várni, amíg kicsit kihűl utána, hogy eltávolítsd a héját. Tehát ha puhára főtt, és meg is hámoztad, törd össze, ahogy a krumplipüréhez kellene, aztán add hozzá a tojást, és kezdd el adagolni a lisztet. 

Annyi fog kelleni, amitől szépen összeáll, és egy könnyen formálható tésztát ad. Ha ez is megvan, forralj ismét vizet egy lábasban, a tésztát pedig nyújtsd ujjnyi vastagra, vágj belőle csíkokat, majd azokból egységes méretű "kukacokat".

Amit levágtál, mehet is a forró vízbe, majd ha feljön a tetejére, szedd ki egy szűrőkanállal, és hagyd lecsepegni. Amikor mindegyik kész van, tálalhatod a kiválasztott feltéttel.

Villámgyors ételek pörgős napokra

Ha nincs sok időd, akkor is lehet finom a vacsora.

Ezt is szeretjük