Omlós mézes-krémes recept
Így készítsd, hogy puha legyen
A mézes lapok és a közéjük töltött édes krém ellenállhatatlan párost alkotnak.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes lapoknak kifejezetten jót tesz, ha pár nappal a tálalás előtt készíted el a sütemény, ennyi idő után lesznek igazán omlósak és puhák.

Ha már kész a süti, de még valamit hiányolsz róla, készíts rá csokibevonatot, úgy lesz tökéletes az élmény!

Mézes krémes

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg méz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanálnyi sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl zsíros tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál gríz
  • 1/2 citrom
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Ha minden hozzávalót beszereztél, kezdődhet a móka. A tojást üsd egy tálba, majd keverd simára a 15 dekányi porcukorral. Ezután add hozzájuk a szódabikarbónát és a sütőport, majd jöhet a méz és az egy deci tej. Ha homogén massza lett, forralj egy lábasban vizet, és a felett kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ha már kicsit összeállt, vedd le a gőzről, és várj egy kicsit, amíg kihűl. A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre. A többiekhez szitáld hozzá a lisztet, és dolgozd össze az egészet.

El is készült a masszád. Ezt négy részre kell osztanod, és lisztezett felületen közepes tepsi méretűre nyújtanod. Ezek lesznek a mézes lapok. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd minden lapot süss öt percig 180 fokon, ezután vedd ki őket.

A vajat keverd habosra a a maradék porcukorral, önts hozzájuk fél deci forró vizet, és keverd simára. A két deci tejet forrald fel, főzd meg benne a búzadarát, és reszeld hozzájuk a citrom héját, majd ezt keverd össze a vajas krémmel. Ha minden kész van, fogd meg az első lapot, kend meg a masszával, tedd rá a következőt, arra rétegelj lekvárt, majd a következő lapra újra krémet, és fedd le az egészet az utolsóval. Kész is vagy.

Egyszerű édességek

Ha nincs időd pepecselni, akkor is készíthetsz finomat, válogass a legegyszerűbb sütemények között!

Ezt is szeretjük