Isteni sültek marhából
A sült marhahús minden formája a pasik nagy kedvence. Lepd meg párodat egy romantikus vacsorával, hiszen a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig féltél a vörös hús elkészítésétől, itt az ideje, hogy továbblépj, és kipróbáld magad ebben a műfajban is. A marhahús sütése nem sokkal nehezebb, mint a csirkéé vagy a pulykáé, maximum több odafigyelést igényel. 

Ráadásul biztosan a párod tetszését is elnyeri, ha kipróbálod mesés receptjeinket.

Marhasült vörösboros mártásban

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vesepecsenye
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 2,5 dl marhahúsleves
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál száraz vörösbor
  • bors

Egy jénai tál aljába önts olajat, majd a forró sütőben melegítsd fel. Tedd bele a húst, és mindkét oldalát süsd meg hirtelen. Vedd ki a húst, és hagyd, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. Tedd vissza a húst, és a karikára vágott vöröshagymával és a gyöngyhagymával egyetemben told be a sütőbe, és puhítsd meg, ehhez legalább egy órára lesz szükség.

Ha kész, tedd vágódeszkára, és felszeletelés előtt hagyd állni 5-10 percig. A marhahúslevet és a vörösbort öntsd egy kisebb lábosba, és forrald fel, majd kisebb láng mellett hagyd, hogy besűrűsödjön. Tálaláskor a húst locsold meg a mártással.

Konyakos sült marhacomb

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl konyak
  • fél dl olaj
  • bors

A marhacombot kend be só és bors keverékével, a zúzott fokhagymával, valamint a mustárral. Mindkét oldalát süsd meg pici olajon, majd tedd egy tepsibe. Öntsd rá a konyakot nagyjából 2,5 dl víz kíséretében, és takard le alufóliával. Előmelegített sütőben párold puhára egy óra alatt, majd vedd le a fóliát, és süsd pirosra.

Gombás marhasült

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl étolaj
  • liszt
  • bors

A római tálat legalább fél órára áztasd be hideg vízbe. A húst szeleteld fel, majd sózd meg. Lisztet keverj össze pirospaprikával, és forgasd bele a hússzeleteket. A gombát, a paradicsomot, a paprikát és a vöröshagymát szeleteld fel. A tejfölt az olajjal, a zúzott fokhagymával és ízlésed szerint sóval és borssal keverd ki. A római tál aljába fektesd bele a hússzeletek felét, majd szórd rá a zöldségek felét, és végül locsolj rá a tejfölös szószból. Ismételd meg a rétegezést, és locsold rá a maradék tejfölt. Előmelegített sütőben süsd puhára, és már tálalhatod is.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 1 kg rostélyos
  • 4 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors

A rostélyost szeleteld fel, majd picit klopfold ki. Borsozd meg, majd locsolj rá olajat, és éjszakára tedd hűtőbe. A hagymákat karikázd fel, és pici olajon pirítsd meg. Vedd ki a hagymákat, és tedd a húst a serpenyőbe. Hirtelen süsd meg mindkét felét, majd sózd meg. Tedd tányérra, és szórd rá a tetejére a hagymakarikákat. Hasábburgonyával tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük