Klasszikus paradicsomos káposzta
Egy jól bevált recept
A paradicsomos káposzta pofonegyszerű és remek étel, ami magában vagy köretként is finom.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van egy szelet főtt húsod vagy csak egy pár szem fasírtod, esetleg tükörtojásra vágysz, az egyik legjobb köret hozzájuk a paradicsomos káposzta.

Egy kis friss paradicsommal, még több fűszerrel tovább gazdagíthatod az ízét, de ez az egyszerű változat is remek.

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 liter paradicsomlé - a legjobb, ha házi
  • 3 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát tisztítsd meg, a torzsát távolítsd el, majd vágd nagyjából egységes méretű csíkokra vagy kockákra. Ezután a hagymát kockázd fel, majd egy lábasban pirítsd üvegesre vékony réteg olajon. Amikor szépen összeesett, add hozzá a káposztát, keverd át párszor, majd add hozzájuk a fűszereket, a sót, a borsot és a pirospaprikát, ügyelve, hogy le ne égjen.

Keverd át jól az egészet, majd add hozzá a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomot is. Fedő alatt, közepes lángon főzd így nagyjából 15 percig. Ekkor kóstold meg, majd cukrozd ízlésednek megfelelően, aztán vedd is le a tűzről. Kész is van.

A képet a receptváros.hu oldalnak köszönhetjük.

Paprikás ételek mindenkinek

A hazai konyha legjellemzőbb hozzávalója a paprika, az abból készült ételeket szinte mindenki szereti.

OLVASD EL EZT IS!

sved lead
  • áfonya
  • svéd húsgolyók

Eredeti svéd húsgolyó-recept

Ezt is szeretjük