Rakott káposzta sok-sok tejföllel
Gyors vacsora olcsón
A rakott káposzta egyszerű, ámde laktató és finom étel, ami a pénztárcát sem viseli meg.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahogy a rakott ételek többségéből, a rakott káposztából is érdemes nagyobb adagot készítened, hiszen másnap még finomabb és többször is ehet belőle a család.

Valamilyen markáns ízű - például cheddar, ementáli - sajtot keverhetsz a tejfölhöz, úgy még finomabb lesz!

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 20 dkg káposztalevél
  • 10 dkg rizs
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 3,5 dl tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

20 perc + a sütés

Elkészítés menete:

A leveleket mosd át jó alaposan, majd forró vízben mártsd meg mindet 15-20 másodpercig, aztán szedd ki és tedd félre őket. Készítsd el a rizst, ha zacskósat készítesz, akkor úgy, ha pedig normál változatot, akkor vékony olajon pirítsd pár percig, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózd, fűszerezd kedvedre és főzd puhára. A hagymát kockázd fel.

Egy serpenyőben forrósíts annyi olajat, amennyin a hagymát üvegesre tudod pirítani. majd tégy is így, aztán tedd rá a húst, a kömény társaságában. Pirítsd fehérre, majd sózd, borsozd és reszeld rá a fokhagymát is.

Az elkészült rizst add hozzá, keverd még át párszor, majd vedd le a tűzhelyről. Egy tűzálló edényt vajazz ki, majd tégy az aljára egy réteg káposztalevelet.

Adagolj rá egy réteg húsos keveréket, aztán arra még egy réteg káposztalevelet és így tovább, készíthetsz csak egy réteget, de akár hármat is, amelyik megoldás szimpatikus, azt válaszd! A tejfölt keverd fel, némi víz társaságában, hogy kicsit lágyabb legyen, majd oszlasd el a rakottas tetején. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre.

Kalóriaszegény vacsorák

Az esti étkezés legyen inkább valamilyen könnyed fogás, ne egy nehéz étel, így jobban alszol majd és a kilók miatt sem kell aggódnod.

OLVASD EL EZT IS!

sajttal toltott gomba lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Sajttal töltött gomba

Ezt is szeretjük