4 ínycsiklandó karácsonyi húsétel
Nincs ötleted az ünnepi főételt illetően? Különlegeset, mégis klasszikusat szeretnél? Válogass receptjeink között!
Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 1 csomag lapkasajt
- 15 dkg aszalt szilva
- só
- bors
- 3 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
A pulykamellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, sózd és borsozd. Közben az aszalt szilvát áztasd meleg vízben. A husikra rakj egy szelet gépsonkát és egy szelet sajtot.
A megázott és kimagozott szilvából rakj két-három darabot minden húsra. Az egészet óvatosan tekerd össze, és tűzd meg fogpiszkálókkal. A tekercseket panírozd be úgy, hogy a végeiken ne tudjon kifolyni a sajt. Kis lángon, bő olajban süsd barnára.
Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 fej hagyma
- 4 dl félédes fehérbor
- 3-4 dl tejszín
- 10 dkg durvára vágott dió
- 3 db savanyú alma
- méz
- só
A jó nagy csirkemell-darabokat sózd be, a hagymákat karikázd fel. Egy tálba rétegezd a husit és a hagymát egymásra, locsold meg a borral úgy, hogy ellepje, majd tedd be a hűtőbe egy éjszakára. Másnap egy tepsibe tedd bele a bepácolt csirkét, és tedd rá a mézzel megkent almaszeleteket. A leszűrt pácléből önts a husi alá, és tedd be előmelegített sütőbe, közepes lángra. Sülés közben néha locsolgasd meg a maradék páclével. Eközben egy serpenyőben pirítsd meg a diót. A tejszínt forrald fel, sózd, majd sűrítsd a pirított dióval. A csirkét és az almát szedd tálra, a mártást külön edényben kínáld hozzá.
Halfilé gombával sütve
Hozzávalók:
- 60 dkg tengeri halfilé egy darabban, bőr nélkül
- 10 dkg vaj
- 3 szál póréhagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg apró sampinyon gomba
- 8 ív sütőpapír
A póréhagymát vágd karikára, a paradicsomot és a gombát negyedeld, a halat vágd nyolc egyforma darabra. A vajat olvaszd fel, majd hűtsd ki. A zöldségeket keverd össze, sózd és borsozd meg. Fektess egymásra két sütőpapírt, a felsőt kend meg vajjal, majd tegyél rá két halszeletet, és oszlasd el rajtuk a zöldségeket. A papírt csomagold össze, mintha egy szaloncukrot készítenél, a végeit cérnával kösd össze. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, süsd húsz percig a középső rácson. A halat a zöldségekkel és krumplipürével tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hátszín mazsolás-currys rizzsel
Hozzávalók:
- 1 kg marhahátszín
- 8 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 5 dl zöldségleves, kockából
- 1 evőkanál curry
- 15 dkg mazsola
A húst dörzsöld be sóval és borssal, majd a felforrósított olajban pirítsd meg mindenhol. Ezután fektesd tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 35 percig. Vedd ki, csomagold alufóliába, és pihentesd. A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg olajon, add hozzá a megmosott és lecsepegtetett rizst, és azt is pirítsd meg kicsit. Ezt az egészet öntsd fel a levessel, keverd bele a curryt, és fedő alatt főzd húsz percig. Félidőben keverd bele a mazsolát. A főzés végén a felesleges vizet öntsd le a rizsről, sóval, borssal ízesítsd. A húst csomagold ki, vágd vékony szeletekre, és a mazsolás rizzsel kínáld.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka