4 ínycsiklandó karácsonyi húsétel
Nincs ötleted az ünnepi főételt illetően? Különlegeset, mégis klasszikusat szeretnél? Válogass receptjeink között!
- Ormótlanok, vastagítják a lábat, de legalább kényelmesek és melegek: ezek a csizmák most a legnépszerűbbek »
- Puffadt szemkörnyék, vizenyős bőr: hasznos tippek, melyek segítségével átformálódik az arc »
- Utálta a csúnya frizuráját, hihetetlen, mit hoztak ki belőle a szakemberek: a vágás és az új hajszín csodát tett »

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Mi Dél-Korea fővárosa? 8 kérdés a világtérképről, amit sokan eltévesztenek
Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 1 csomag lapkasajt
- 15 dkg aszalt szilva
- só
- bors
- 3 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
A pulykamellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, sózd és borsozd. Közben az aszalt szilvát áztasd meleg vízben. A husikra rakj egy szelet gépsonkát és egy szelet sajtot.
A megázott és kimagozott szilvából rakj két-három darabot minden húsra. Az egészet óvatosan tekerd össze, és tűzd meg fogpiszkálókkal. A tekercseket panírozd be úgy, hogy a végeiken ne tudjon kifolyni a sajt. Kis lángon, bő olajban süsd barnára.
Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 fej hagyma
- 4 dl félédes fehérbor
- 3-4 dl tejszín
- 10 dkg durvára vágott dió
- 3 db savanyú alma
- méz
- só
A jó nagy csirkemell-darabokat sózd be, a hagymákat karikázd fel. Egy tálba rétegezd a husit és a hagymát egymásra, locsold meg a borral úgy, hogy ellepje, majd tedd be a hűtőbe egy éjszakára. Másnap egy tepsibe tedd bele a bepácolt csirkét, és tedd rá a mézzel megkent almaszeleteket. A leszűrt pácléből önts a husi alá, és tedd be előmelegített sütőbe, közepes lángra. Sülés közben néha locsolgasd meg a maradék páclével. Eközben egy serpenyőben pirítsd meg a diót. A tejszínt forrald fel, sózd, majd sűrítsd a pirított dióval. A csirkét és az almát szedd tálra, a mártást külön edényben kínáld hozzá.
Halfilé gombával sütve
Hozzávalók:
- 60 dkg tengeri halfilé egy darabban, bőr nélkül
- 10 dkg vaj
- 3 szál póréhagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg apró sampinyon gomba
- 8 ív sütőpapír
A póréhagymát vágd karikára, a paradicsomot és a gombát negyedeld, a halat vágd nyolc egyforma darabra. A vajat olvaszd fel, majd hűtsd ki. A zöldségeket keverd össze, sózd és borsozd meg. Fektess egymásra két sütőpapírt, a felsőt kend meg vajjal, majd tegyél rá két halszeletet, és oszlasd el rajtuk a zöldségeket. A papírt csomagold össze, mintha egy szaloncukrot készítenél, a végeit cérnával kösd össze. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, süsd húsz percig a középső rácson. A halat a zöldségekkel és krumplipürével tálald.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Hátszín mazsolás-currys rizzsel
Hozzávalók:
- 1 kg marhahátszín
- 8 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 5 dl zöldségleves, kockából
- 1 evőkanál curry
- 15 dkg mazsola
A húst dörzsöld be sóval és borssal, majd a felforrósított olajban pirítsd meg mindenhol. Ezután fektesd tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 35 percig. Vedd ki, csomagold alufóliába, és pihentesd. A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg olajon, add hozzá a megmosott és lecsepegtetett rizst, és azt is pirítsd meg kicsit. Ezt az egészet öntsd fel a levessel, keverd bele a curryt, és fedő alatt főzd húsz percig. Félidőben keverd bele a mazsolát. A főzés végén a felesleges vizet öntsd le a rizsről, sóval, borssal ízesítsd. A húst csomagold ki, vágd vékony szeletekre, és a mazsolás rizzsel kínáld.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka