5 hipergyors sült hús
Időhiányban küszködőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy türelmetleneknek tökéletes receptek, hiszen pikk-pakk kész a finom ebéd vagy vacsora.
Van jobb dolgod is, mint órákat tölteni a konyhában, viszont ragaszkodsz a frissen készült ételekhez? Ezek a neked való receptek, hiszen gyorsan készen vannak, és roppant egyszerű őket összedobni.
Fogj hát egy serpenyőt, vágd össze a hozzávalókat, süsd meg őket, és már kész is az ebéd.
Zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej hagyma
- 30 dkg fagyasztott vagy friss zöldségkeverék
- 150 g sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- mexikói fűszerkeverék
- bazsalikom
- oregánó
- chili
- olaj
A csíkokra vágott húst forgasd az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni. A hagymát vágd vékony karikákra.
A húst süsd egy serpenyőben fehéredésig, majd öntsd rá a páclevet, add hozzá a felszeletelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és a zöldségkeveréket, fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és őrölt chilivel. Fedő alatt addig főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Szójaszószos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 3-4 evőkanál szójaszósz
- 1 húsleveskocka
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés petrezselyemzöld
- liszt
- ételízesítő
- olívaolaj
A húst vágd vékony szeletekre, szórd meg ételízesítővel, majd forgasd lisztbe. Kevés olajon süsd aranybarnára. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, add hozzá a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a húsleveskockát és a kevés vágott petrezselymet. 10 percig fedő alatt párold.
Kapros-tejszínes csirkeragu
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 4 dl tejszín
- 1 fej hagyma
- 2 dl víz
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- csipetnyi majoránna
- olaj
A húst vágd vékony csíkokra, és kevés olajon az apróra vágott hagymával pirítsd meg annyira, hogy fehér kérget kapjon. Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával. Az apróra vágott kaporral keverd össze a tejszínt, a lisztet és a vizet, majd ezt öntsd a húsra. Folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Barnarizzsel kiváló.
Gyömbéres lazac
Hozzávalók:
- 30-40 dkg lazacfilé
- 1 konzerv szójacsíra
- friss gyömbér ízlés szerint
- só
- bors
- citromlé
- szójaszósz
- olívaolaj
A reszelt gyömbért olívaolajon egy wokban vagy egy vastag aljú serpenyőben futtasd meg. A lazacot vágd kockákra, majd add a gyömbérhez, és 5 percig erős tűzön süsd. A szójacsírát mosd meg, csöpögtesd le, majd borítsd a húshoz. Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és szójaszósszal. Lefedve még 5 percig párold.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sajtos lazac
Hozzávalók:
- 40 dkg füstölt lazac
- 2 fej vöröshagyma
- 1 citrom
- só
- bors
- majoránna
- reszelt sajt
- olívaolaj
A vékony karikára vágott hagymát pirítsd meg olívaolajon, majd add hozzá a felcsíkozott vagy felkockázott lazacot. Facsard rá a citrom levét, majd sózd, borsozd. Ha a hús megsült, akkor szedd ki egy tányérra az egészet, szórd meg majoránnával és reszelt sajttal, majd ezt mikróban olvaszd rá.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka