5 hipergyors sült hús

Ebéd alig fél óra alatt

Időhiányban küszködőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy türelmetleneknek tökéletes receptek, hiszen pikk-pakk kész a finom ebéd vagy vacsora.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van jobb dolgod is, mint órákat tölteni a konyhában, viszont ragaszkodsz a frissen készült ételekhez? Ezek a neked való receptek, hiszen gyorsan készen vannak, és roppant egyszerű őket összedobni.

Fogj hát egy serpenyőt, vágd össze a hozzávalókat, süsd meg őket, és már kész is az ebéd.

Zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg fagyasztott vagy friss zöldségkeverék
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mexikói fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • oregánó
  • chili
  • olaj

A csíkokra vágott húst forgasd az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni. A hagymát vágd vékony karikákra.

A húst süsd egy serpenyőben fehéredésig, majd öntsd rá a páclevet, add hozzá a felszeletelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és a zöldségkeveréket, fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és őrölt chilivel. Fedő alatt addig főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Szójaszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 3-4 evőkanál szójaszósz
  • 1 húsleveskocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés petrezselyemzöld
  • liszt
  • ételízesítő
  • olívaolaj

A húst vágd vékony szeletekre, szórd meg ételízesítővel, majd forgasd lisztbe. Kevés olajon süsd aranybarnára. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, add hozzá a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a húsleveskockát és a kevés vágott petrezselymet. 10 percig fedő alatt párold.

Kapros-tejszínes csirkeragu

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 4 dl tejszín
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • bors
  • csipetnyi majoránna
  • olaj

A húst vágd vékony csíkokra, és kevés olajon az apróra vágott hagymával pirítsd meg annyira, hogy fehér kérget kapjon. Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával. Az apróra vágott kaporral keverd össze a tejszínt, a lisztet és a vizet, majd ezt öntsd a húsra. Folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Barnarizzsel kiváló.

Gyömbéres lazac

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg lazacfilé
  • 1 konzerv szójacsíra
  • friss gyömbér ízlés szerint
  • bors
  • citromlé
  • szójaszósz
  • olívaolaj

A reszelt gyömbért olívaolajon egy wokban vagy egy vastag aljú serpenyőben futtasd meg. A lazacot vágd kockákra, majd add a gyömbérhez, és 5 percig erős tűzön süsd. A szójacsírát mosd meg, csöpögtesd le, majd borítsd a húshoz. Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és szójaszósszal. Lefedve még 5 percig párold.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Sajtos lazac

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt lazac
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • bors
  • majoránna
  • reszelt sajt
  • olívaolaj

A vékony karikára vágott hagymát pirítsd meg olívaolajon, majd add hozzá a felcsíkozott vagy felkockázott lazacot. Facsard rá a citrom levét, majd sózd, borsozd. Ha a hús megsült, akkor szedd ki egy tányérra az egészet, szórd meg majoránnával és reszelt sajttal, majd ezt mikróban olvaszd rá.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük