Selymes házi vaníliakrém recept: ezekhez a sütikhez használhatod
Jó, ha van a tarsolyodban egy bármikor elővehető, sokoldalúan felhasználható vaníliakrém-recept.
El fogod felejteni a bolti pudingokat, ha kipróbálod ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető házi vaníliakrémet. Ha teheted, vaníliarudat használj, sokkal erőteljesebb az íze, mint a vaníliás cukornak.
Ez a csodás krém tökéletes muffinokba, tortákba, megtöltheted vele a legegyszerűbb kevert sütit, a piskótát, a palacsintát, de akár önmagában pohárkrémként, gyümölccsel, tejszínhabbal is pazar.
Házi vaníliakrém
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 6 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 6 tojássárgája
- 2 rúd vanília kikapart magja
Elkészítés ideje: 15 perc
Öntsd egy lábosba a tejet, keverd el benne a kristálycukrot, add hozzá a tojássárgát és a vaníliarúd kikapart belsejét. Rakd hozzá a lisztet, majd habverővel dolgozd teljesen simára.
Kis lángon, állandóan kevergetve főzz sűrű krémet. Húzd le a tűzről, de még utána is kavard egy-két percig. Így biztosan nem lesz csomós. Kanalazd formákba, vagy ha a sütikbe szánod, hűtsd ki.
Mentés
Mentés