Mennyei tepsis sütik
Van egy használható tepsid és egy szabad félórád? Már csak a kötényt kell magadra kötnöd, és neki is állhatsz megsütni valamelyik ízletes sütit!
Rumos félhold
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 16 dkg rétesliszt
- 3 evőkanál kakaó
- 6 tojás
A tetejére:
- 2 rumaroma
- 30 dkg porcukor
A vajat keverd habosra a porcukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat, a lisztet, a diót és a kakaóport.
Sütőpapíros tepsiben kend el, és előmelegített sütőben süsd meg. Keverd ki a porcukrot és a rumaromát, és simítsd a még meleg, kisült tésztára. Kihűlés után félhold alakú formával vágd ki a sütiket.
Gyors szilvás süti
Hozzávalók:
-
egy bögre szilva, befőtt is lehet
-
2 bögre porcukor
-
2 bögre rétesliszt
-
4 tojás
-
egy bögre olaj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1,5 csomag sütőpor
-
2 evőkanál kristálycukor
-
fahéj
-
darált keksz vagy zsemlemorzsa
A tepsit kend ki margarinnal, szórd be darált keksszel vagy zsemlemorzsával. Tedd bele sűrűn a felezett szilvákat, héjukkal lefelé. Keverd össze a két evőkanál kristálycukrot fahéjjal, és szórd be vele a szilvák tetejét. A többi hozzávalót jól keverd ki, és egyenletesen csorgasd rá a szilva tetejére. Lassan süsd tűpróbáig.
Habos mákos
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- csipet szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 1,5 dl tej
- 30 dkg mák
- 25 dkg cukor
- citromhéj
A habhoz:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- csipet só
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és nyújts belőle egy lapot. Félig süsd meg, majd erre simítsd rá a tölteléket. A töltelékhez forrald fel a tejet, keverd bele a mákot és a cukrot, és a tűzhelyen kevergesd még 1-2 percig. A végén reszeld bele a citromhéjat. Simítsd rá a lapra, majd tedd vissza a sütőbe még körülbelül 5 percre.
Közben készítsd el a habot is: gőz fölött verd kemény habbá a tojásfehérjét a sóval és a cukorral. Simítsd rá a mák tetejére, és ismét tedd vissza a sütőbe, de már alacsonyabb hőfokra, hogy csak száradjon a tetején a hab. Mikor világosbarna lesz, vedd ki, és, ha kihűlt kicsit, szeleteld fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Töltött zsemle
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 9 zsemle
- 2 tojás
- 1 liter tej
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
A zsömlék tetejéről vágj le kis kalapokat, és belezd ki. A tejet keverd el 2 evőkanálnyi cukorral és 2 vaníliás cukorral, majd mártsd bele a zsömlék külsejét és kalapját is. Csak annyira, hogy ne áztasd el, majd tedd margarinnal kikent tepsibe. Amit kiszedtél zsemléből, tedd bele a tejbe. Törd át a túrót, tegyél bele 2 evőkanál cukrot és a tojássárgáját. Nyomkodd ki a zsömlebelsőt, és azt is keverd bele. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és keverd hozzá a túróhoz. Kanalazd bele a zsömlékbe a tölteléket, tedd rá a kalapjukat, végül porcukorral ízesített tejföllel kend meg. Előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény