Gyors fűszeres serpenyős hús

10 perc, és kész

Szinte hihetetlen, de ennyi idő alatt is elkészíthetsz egy húsos ételt, amihez már csak egy kis salátát kell összeütnöd.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsételekről az ember azt gondolná, hogy csak hétvégére jó őket elkészíteni, hiszen macerásak, köret kell hozzájuk és hasonlók.

Pedig a sült húsok pikk-pakk elkészülnek, és köretnek tökéletesen megteszi némi saláta, amit már igazán nem nehéz összedobni.

A receptben szereplő marhahúst bátran kicserélheted sertésre, pulykára vagy éppen csirkére.

Fűszeres hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány marhahús
  • fél dl szójaszósz
  • bors
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • olaj

A húst vágd körülbelül tenyérnyi széles darabokra, de ne klopfold ki, csak nyomogasd meg egy kicsit a tenyereddel. Egy kevés olajjal keverd össze a sót és a fűszereket. Kend meg vele a húst, de egy kevés időre be is pácolhatod.

Egy serpenyőt tegyél a tűzre és forrósítsd fel, fontos, hogy ne a langyos fémre tedd a húst. A szeleteket süsd ki hirtelen, körülbelül három-négy perc alatt megsülnek.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük