A mediterrán konyha legjobb receptjei

Dobd össze otthon!

Kipróbálnál valami újat és izgalmasat? Próbáld ki napsütötte receptjeinket, hogy ne illanjon el végleg a nyár!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hús nélkül töltött cukkíni

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os, közepes nagyságú cukkíni
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis fej hagyma összevágva
  • 30 dkg friss zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • negyed teáskanál bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dl besamel mártás

Alaposan mosd meg a cukkínit, a végeit vágd le. Főzd meg egészben, 8-10 percig sós vízben. Csöpögtesd le. Mindegyik cukkínin készíts egy 3 cm mély vágást az egyik végétől a másikig, és egy teáskanállal óvatosan távolítsd el a belsejét, és ezt vágd apróra.

5 dkg vajban párold puhára a hagymát, tedd bele a cukkíni belsejét, főzd további 5 percig, majd add hozzá a zsemlemorzsát, a 2 tojást, 10 dkg sajtot, a borsot, a petrezselymet és a fél kanál sót. Töltsd vissza a keveréket a cukkíni héjába. Készítsd el a besamelt, adj hozzá 4 evőkanál sajtot és egy tojást. Öntsd rá a már megtöltött cukkínire, morzsold a tetejére a maradék vajat, és szórd meg a maradék sajttal. Fedő nélkül, középmeleg sütőben körülbelül 30 percig süsd, illetve, míg a teteje barnulni nem kezd.

Hússal is készítheted: hagyj el a receptből egy csésze zsemlemorzsát, és a hagymával együtt párolj 25 dkg darált húst.

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 sütéshez előkészített csirke
  • 1 nagy citrom leve
  • 3 evőkanál vaj
  • 0,5 dl víz
  • bors

Töröld szárazra a csirkét, és a belsejét szórd meg sóval, borssal és citromlével. Kösd össze, és a bőrét is dörzsöld be citromlével. Fűszerezd sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le. Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára pirul. Saját levével leöntve, zöldségekkel tálald.

Tengeri hal sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
  • 2 hagyma
  • 4 paradicsom
  • fél pohár fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • petrezselyemzöld

A hagymát fél dl olaj és 4 evőkanál víz keverékében főzd puhára. Add hozzá a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold egy órát, majd öntsd egy tűzálló tálba. Tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, locsold meg borral, a maradék olajjal, sózd meg, borsozd meg, és közepes lángon süsd 40 percig. Öt perccel a sütési idő befejezése előtt tehetsz mellé néhány szem olajbogyót.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Zelleres párolt sertésszelet

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg vaj
  • 1 közepes fej hagyma, finomra vágva
  • 2 kis sárgarépa, szeletelve
  • 1 nagy köteg zeller
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 citrom
  • vágott petrezselyem
  • bors

Vágd a húst 5-6 adagra, és tedd egy fazékba a 10 dkg vajjal, a hagymával, a répával, a sóval, a borssal, adj hozzá 8 dl forrásban levő vizet, és fedő alatt 1,5 órát főzd. Hámozd meg a zellereket egy zöldséghámozóval, vágd hosszában félbe, majd mindegyik felét szeleteld körülbelül 5 cm-es vastagságú darabokra. Forrázd 3 percig, csöpögtesd le, add a húshoz, és fedő alatt további 30 percig főzd.

A mártás készítése: egy kis lábosban forrósítsd fel a maradék vajat, keverd bele a lisztet és a tojások sárgáját. Keverd simára, majd nagyon lassan add hozzá a 2 decinyi forró húslét a fazékból. Lassú tűzön kevergesd néhány percig, majd a citromlével együtt, állandó keverés mellett add a húshoz és a zellerhez. Szórd meg petrezselyemmel, és azonnal, forrón tálald.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük