A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból
Gombaszezonban gombát kell enni, vagy legalábbis érdemes kipróbálni minél többfélét.
Ha nincs olyan ismerősöd, és te magad sem vagy jártas az erdei gombák világában, a legjobb, ha piacon szerzed be az alapanyagokat, némelyiken helyben be is vizsgáltathatod.
A legfinomabb akkor lesz, ha a zöldfűszerek is frissek, köretnek pedig nokedli dukál hozzá.
Erdei gombapörkölt
Hozzávalók:
- 60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi tárkony
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- olaj, zsiradék
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.
A legfinomabb pörköltek nyomában
A paprikás-hagymás alappal készült fogásoknak nincs párja, válaszd ki te is a kedvencedet!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- káposzta
A hagyományos székelykáposzta receptje
- paprika
- fokhagyma