A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból
Gombaszezonban gombát kell enni, vagy legalábbis érdemes kipróbálni minél többfélét.
Ha nincs olyan ismerősöd, és te magad sem vagy jártas az erdei gombák világában, a legjobb, ha piacon szerzed be az alapanyagokat, némelyiken helyben be is vizsgáltathatod.
A legfinomabb akkor lesz, ha a zöldfűszerek is frissek, köretnek pedig nokedli dukál hozzá.
Erdei gombapörkölt
Hozzávalók:
- 60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi tárkony
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- olaj, zsiradék
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.
A legfinomabb pörköltek nyomában
A paprikás-hagymás alappal készült fogásoknak nincs párja, válaszd ki te is a kedvencedet!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- káposzta
A hagyományos székelykáposzta receptje
- paprika
- fokhagyma