A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból

Gombaszezonban gombát kell enni, vagy legalábbis érdemes kipróbálni minél többfélét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs olyan ismerősöd, és te magad sem vagy jártas az erdei gombák világában, a legjobb, ha piacon szerzed be az alapanyagokat, némelyiken helyben be is vizsgáltathatod.

A legfinomabb akkor lesz, ha a zöldfűszerek is frissek, köretnek pedig nokedli dukál hozzá.

Erdei gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle 
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi tárkony
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj, zsiradék

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.

A legfinomabb pörköltek nyomában

A paprikás-hagymás alappal készült fogásoknak nincs párja, válaszd ki te is a kedvencedet!

A legfinomabb szaftos pörköltek és raguk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük