A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból
Gombaszezonban gombát kell enni, vagy legalábbis érdemes kipróbálni minél többfélét.
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Ha nincs olyan ismerősöd, és te magad sem vagy jártas az erdei gombák világában, a legjobb, ha piacon szerzed be az alapanyagokat, némelyiken helyben be is vizsgáltathatod.
A legfinomabb akkor lesz, ha a zöldfűszerek is frissek, köretnek pedig nokedli dukál hozzá.
Erdei gombapörkölt
Hozzávalók:
- 60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi tárkony
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- olaj, zsiradék
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet.
Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.
A legfinomabb pörköltek nyomában
A paprikás-hagymás alappal készült fogásoknak nincs párja, válaszd ki te is a kedvencedet!
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- káposzta
A hagyományos székelykáposzta receptje

- paprika
- fokhagyma