A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból
Gombaszezonban gombát kell enni, vagy legalábbis érdemes kipróbálni minél többfélét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs olyan ismerősöd, és te magad sem vagy jártas az erdei gombák világában, a legjobb, ha piacon szerzed be az alapanyagokat, némelyiken helyben be is vizsgáltathatod.

A legfinomabb akkor lesz, ha a zöldfűszerek is frissek, köretnek pedig nokedli dukál hozzá.

Erdei gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle 
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi tárkony
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj, zsiradék

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet. 

Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.

A legfinomabb pörköltek nyomában

A paprikás-hagymás alappal készült fogásoknak nincs párja, válaszd ki te is a kedvencedet!

Ezt is szeretjük