Így lesz tökéletes a gofri
Ahogy régen a strandokon készítették
A ropogós, frissen sült gofri minden strandoló kedvence, de már csak kevés helyen igazán finom.

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gofri a palacsinta távoli rokona, ennélfogva nagyjából pont ugyanolyan bonyolult készíteni is, rakd össze a hozzávalókat, találd ki, milyen feltéteket szeretnél, és már kezdődhet is a móka!

Ha nincs otthon gofrisütőd, ne keseredj el, süsd meg serpenyőben a kikevert tésztát, kicsit amorfak lesznek ugyan a kész gofrik, de az ízük mindenért kárpótol majd.

Gofrirecept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • 2 nagyobb tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor - 12 gramm
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Gofrimasszát készíteni borzasztóan egyszerű dolog. Ha megvannak a hozzávalók, kimértél mindent, üsd a tojásokat egy alkalmas tálkába, keverd őket simára a cukorral, majd szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport, add hozzájuk a sót, keverd csomómentesre, majd fokozatosan adagold hozzájuk a tejet, ha már folyós, de még nem túl híg keveréket kaptál, akkor jó. Lehet, hogy egy kicsit kevesebb tej is elég lesz, de az is megtörténhet, hogy pótolnod kell hozzá egy kicsit.

Ezután már csak az olajat kell hozzáadnod, keverd el benne azt is. A gofrisütőt melegítsd be, majd szedj rá annyi masszát, amekkora a mérete alapján indokolt, és pár perc alatt süsd készre a gofridat.

Mindenütt jó, de legjobb otthon

Ez a mondás az ételekre is igaz, vehetsz a boltban bármit, ha ugyanazt otthon készíted, szinte biztosan jobb lesz, próbáld csak ki!

Ezt is szeretjük