Így lesz tökéletes a gofri
A ropogós, frissen sült gofri minden strandoló kedvence, de már csak kevés helyen igazán finom.
A gofri a palacsinta távoli rokona, ennélfogva nagyjából pont ugyanolyan bonyolult készíteni is, rakd össze a hozzávalókat, találd ki, milyen feltéteket szeretnél, és már kezdődhet is a móka!
Ha nincs otthon gofrisütőd, ne keseredj el, süsd meg serpenyőben a kikevert tésztát, kicsit amorfak lesznek ugyan a kész gofrik, de az ízük mindenért kárpótol majd.
Gofrirecept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 liter tej
- 2 nagyobb tojás
- 1,5 dl olaj
- 2 evőkanálnyi kristálycukor
- 1 csomag sütőpor - 12 gramm
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Gofrimasszát készíteni borzasztóan egyszerű dolog. Ha megvannak a hozzávalók, kimértél mindent, üsd a tojásokat egy alkalmas tálkába, keverd őket simára a cukorral, majd szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport, add hozzájuk a sót, keverd csomómentesre, majd fokozatosan adagold hozzájuk a tejet, ha már folyós, de még nem túl híg keveréket kaptál, akkor jó. Lehet, hogy egy kicsit kevesebb tej is elég lesz, de az is megtörténhet, hogy pótolnod kell hozzá egy kicsit.
Ezután már csak az olajat kell hozzáadnod, keverd el benne azt is. A gofrisütőt melegítsd be, majd szedj rá annyi masszát, amekkora a mérete alapján indokolt, és pár perc alatt süsd készre a gofridat.
Mindenütt jó, de legjobb otthon
Ez a mondás az ételekre is igaz, vehetsz a boltban bármit, ha ugyanazt otthon készíted, szinte biztosan jobb lesz, próbáld csak ki!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- eper
Most már tényleg olcsó az eper
- túró
- tejföl
Mennyei túrógombóc tejfölös mártással
- tojás
- cukor