Mennyei túrógombóc tejfölös mártással
Ahogy anyukád készítette
A túrógombóc egyszerű, elronthatatlan, de isteni finom édesség, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Letisztultan nőies öltözékek egyszerű alapdarabokból: stílusosak és időtállóak »

Két hét smink nélkül: így változik a bőr, ha nem kap festéket – Kipróbáltuk! »

Ultranőies tavaszi szettek lapos talpú cipővel: így lesz csinos nadrággal, ruhával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós krémet pikk-pakk összedobhatod, és a főzési idő sem túl hosszú, így viszonylag hamar elkészülhetsz ezzel a finomsággal, ám az a legjobb, ha hagysz a masszának egy éjszakányi pihenőt a hűtőben.

A tejfölös mártást rá is sütheted, egy jénait vajazz ki, tedd bele a morzsában előzőleg megforgatott gombócokat, öntsd rájuk a tejfölt, és az egészet pirítsd meg 200 fokon.

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg búzadara
  • 4,5 dl tejföl
  • 4-5 evőkanálnyi porcukor
  • 3 tojás
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Úgy lesz a legjobb, ha a túrót áttöröd egy szűrőn, ha ezt a műveletet kihagyod, az sem baj, de így jobb. Ha megvagy vele, akkor add hozzá a búzadarát, a tojásokat, egy kanálnyi porcukrot és egy csipet sót, és dolgozd össze homogén masszává az egészet. Ha úgy időzítettél, akkor így tedd a hűtőbe pihenni, ha nem, akkor jöhetnek a következő lépések. Egy nagyobb lábasban forralj vizet egy csipet só társaságában, és amíg felmelegszik, a masszából gyúrj egységes méretű, nem túl nagy gombócokat.

Amikor forr a víz, engedd bele őket, és főzd 20-25 percig. Miután elkészültek, tedd őket egy szűrőedénybe. Egy nagyobb serpenyőben forrósíts egy kevés olajat - tényleg csak egy vékony rétegre lesz szükséged -, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát, majd vedd le a tűzről, és ebben a morzsában forgasd meg az összes gombócot.

Ha ezzel is kész vagy, nincs más hátra, mint a tejfölt kikeverni a maradék porcukorral, és jól nyakon önteni vele a gombócokat, vagy tálald melléjük.

Ínycsiklandó édességek túróból

Ezt is szeretjük