Szaftosra sült sertéstarja fokhagymás, chilis pácban: sütőben vagy grillen is elkészítheted
A fokhagymás, chilis sertéstarja készülhet tepsiben is, de ha van lehetőséged, pakold grillrácsra, és úgy süsd ki!
A szaftos, omlós sertéstarjának különösen jól áll a pikáns, fokhagymás-chilis pác. Akkor lesz az igazi, ha elkészítés előtt egy éjszakát a fűszeres lében tartod. Mivel jó zsíros, nehezen szárad ki sütés közben, ezért kezdő grillezők is sikert fognak vele aratni.
Fokhagymás-chilis tarja
Hozzávalók
- 80 dkg csontos sertéstarja
- 4 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál chilipehely
- só
- bors
Elkészítés:
Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a chilipehellyel és a borssal. A hússzeleteket mártsd meg a pácban, majd pakold őket egymásra egy kisebb dobozban. Fedd le, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a bepácolt hússzeleteket sózd meg, ezután pakold olajjal megkent, forró grillrácsra, és oldalanként tíz perc alatt süsd ki őket. Ha tepsiben készíted, önts alá két-három deci vizet, majd alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe másfél órára. Tálald majonézes salátával vagy grillezett zöldségekkel!
Különleges fűszerezéssel is próbáld ki a tarját: lestyánnal és hagymával mennyei.
- fokhagyma
- chili
- grillezés
- húsételek
- sertéstarja
- fokhagymás sertéstarja
- fokhagymás-chilis sertéstarja
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept