Szaftosra sült sertéstarja fokhagymás, chilis pácban: sütőben vagy grillen is elkészítheted

A fokhagymás, chilis sertéstarja készülhet tepsiben is, de ha van lehetőséged, pakold grillrácsra, és úgy süsd ki!

Fokhagymás-chilis tarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaftos, omlós sertéstarjának különösen jól áll a pikáns, fokhagymás-chilis pác. Akkor lesz az igazi, ha elkészítés előtt egy éjszakát a fűszeres lében tartod. Mivel jó zsíros, nehezen szárad ki sütés közben, ezért kezdő grillezők is sikert fognak vele aratni.

Fokhagymás-chilis tarja

Hozzávalók

  • 80 dkg csontos sertéstarja
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál chilipehely
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a chilipehellyel és a borssal. A hússzeleteket mártsd meg a pácban, majd pakold őket egymásra egy kisebb dobozban. Fedd le, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

 

Másnap a bepácolt hússzeleteket sózd meg, ezután pakold olajjal megkent, forró grillrácsra, és oldalanként tíz perc alatt süsd ki őket. Ha tepsiben készíted, önts alá két-három deci vizet, majd alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe másfél órára. Tálald majonézes salátával vagy grillezett zöldségekkel!

Lestyánnal és hagymával sült, szaftos sertéstarja: a sütő végzi a munkát

A tarja a sertés picit zsírosabb része, viszont éppen ezért nagyon szaftos lesz sütőben sütve, a belőle kisült zsírban pedig zöldségek is puhulhatnak.

Elolvasom
Ezt is szeretjük