Végre itt az eperszezon, készülhetnek a finomabbnál finomabb, gyümölcsös édességek. Ha friss eperhez jutsz, és nem tudod az összeset rögtön megenni, süss belőle csodás sütit, vagy dobj össze gyorsan egy pohárkrémet. A C-vitaminban gazdag, alacsony cukortartalmú gyümölcs rengeteg módon felhasználható.
Eperrel feldobhatod a piskótát, az egyszerű kevert tésztát és a különféle tortákat. Többféle gyümölcsös édességhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod. Mindegy, hogy mennyire mozogsz otthonosan a konyhában, biztos, hogy összeállításunkban találsz neked tetsző desszertet, bevált recepttel.

Csempéssz a légiesen könnyű, magas piskótába epret, és még a szokásosnál is finomabb lesz. Garantáltan feldobod vele a napodat.
Ez a tészta kevésbé kényes, mint a hattojásos változat.

A muffint még a piskótánál is könnyebben összedobod. Percek alatt lekevered a tésztát, így remek választás időhiányban.
Az omlós muffin a friss epertől még finomabb lesz.

Az eper szinte kívánkozik a pitékbe. Ha a hagyományos változatot unod, próbáld ki a franciák kedvencét.
A gyümölcsös galette méltó vetélytársa a mi piténknek, és nagyon mutatós. A tésztát krémmel is megkenheted.

A ropogós, epres levelest még a piténél is könnyebben összedobod, ha bolti tésztából készíted. Tejszínhabbal tovább fokozhatod az élvezetet. Tényleg csak pár perc munka van vele, és már a látvány elcsábít.

Ha epertortát készítenél, mindenképpen vedd számításba
a klasszikus Charlotte-ot. A legegyszerűbb, ha a babapiskótás változatot készíted el, hisz így nem kell bekapcsolnod a sütőt. Krémes, finom, és nagyon dekoratív.

A lágy, selymes, epres tiramisu legalább olyan jó, mint az eredeti, kávés változat. Gyorsan összeállítod a gyümölcsszószos, tejszínhabos desszertet, csak azt nehéz kivárni, amíg a hűtőben jól megdermed. Akár poharakba is rétegezheted.

Az epres jégkrém a nyár kedvenc hűsítője. Ha a boltinál is finomabbra, krémesebbre vágysz, készítsd el otthon. Csupán három hozzávalóra lesz szükséged: eperre, joghurtra és kevés cukorra.