4 hipergyors, ínycsiklandó egytálétel

Itt a hosszú hétvége, és te sem szeretnél órákat a konyhában tölteni? Készítsd el finom, laktató és gyors egytálételeinket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pulykamellcsíkok édesköménnyel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamellfilé
  • 1 gumó édeskömény
  • 2-3 gerezd fokhagyma

A húst vágd vékony, egyenletes csíkokra, az édesköményt pedig szeleteld 1 centisre, majd enyhén sózd be.

A húscsíkokat forró, tapadásmentes edényben fehéredésig pirítsd. Ekkor dobd rá az édesköményt, és letakarva, néha rázogatva vagy keverve párold 10 percig.

Ezután szórd rá a passzírozott fokhagymát, és jól forgasd át. Ha a hús kevés nedvet engedett, önts rá egy kevés vizet. 3-4 perc múlva kész, ekkor, ha szükséges, sózz utána. Párolt rizzsel is fogyaszthatod.

Bácskai gombás rizs

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg gomba
  • 4 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • vaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors

Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot és a felkarikázott zöldpaprikát. Az egészet párold néhány percig. Főzd meg a rizst, majd leöblítve, leszűrve add a zöldséghez. Tegyél bele majoránnát, sózd és borsozd meg. Öntsd fel 6 dl vízzel, és az egészet párold puhára.

Zöldséges husi

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 8 közepes sárgarépa
  • 4 közepes hagyma
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1,5 dl olaj
  • ételízesítő
  • majoránna

Az olajat öntsd egy közepes tepsibe, és tedd bele az ételízesítővel bedörzsölt csirkemelleket. A tetejére pakold rá a karikára szeletelt sárgarépát és a felkarikázott hagymát. A gombáról öntsd le a levét, borítsd rá a húsra, majd szórd meg majoránnával. Az egészet fedd le alufóliával, és süsd meg sütőben. Félidőben tedd a húst felülre, és a fólia nélkül süsd pirosra. Akkor van kész, amikor a répa már nem ropog. Így magában és sült krumplival is fogyaszthatod.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Brassói káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 40 dkg sertéshús
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • köménymag

A káposztát gyaluld vagy vágd szálasra, a húst pedig vágd nagyobb darabokra. A kettőt együtt tedd fel főni sóval és egy kávéskanálnyi köménymaggal, annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki. A tejfölt keverd el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vedd ki a káposzta mellől, de tartsd melegen. A káposztához add hozzá a bekevert tejfölt, majd együtt jól forrósítsd át. A káposzta tetejére tedd a húst és a sült szalonnát, úgy tálald.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük