4 hipergyors, ínycsiklandó egytálétel
Itt a hosszú hétvége, és te sem szeretnél órákat a konyhában tölteni? Készítsd el finom, laktató és gyors egytálételeinket.
Pulykamellcsíkok édesköménnyel
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykamellfilé
- 1 gumó édeskömény
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
A húst vágd vékony, egyenletes csíkokra, az édesköményt pedig szeleteld 1 centisre, majd enyhén sózd be.
A húscsíkokat forró, tapadásmentes edényben fehéredésig pirítsd. Ekkor dobd rá az édesköményt, és letakarva, néha rázogatva vagy keverve párold 10 percig.
Ezután szórd rá a passzírozott fokhagymát, és jól forgasd át. Ha a hús kevés nedvet engedett, önts rá egy kevés vizet. 3-4 perc múlva kész, ekkor, ha szükséges, sózz utána. Párolt rizzsel is fogyaszthatod.
Bácskai gombás rizs
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 15 dkg gomba
- 4 darab zöldpaprika
- 2 darab paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- vaj
- pirospaprika
- majoránna
- bors
- só
Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot és a felkarikázott zöldpaprikát. Az egészet párold néhány percig. Főzd meg a rizst, majd leöblítve, leszűrve add a zöldséghez. Tegyél bele majoránnát, sózd és borsozd meg. Öntsd fel 6 dl vízzel, és az egészet párold puhára.
Zöldséges husi
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 8 közepes sárgarépa
- 4 közepes hagyma
- 1 konzerv szeletelt gomba
- 1,5 dl olaj
- ételízesítő
- majoránna
Az olajat öntsd egy közepes tepsibe, és tedd bele az ételízesítővel bedörzsölt csirkemelleket. A tetejére pakold rá a karikára szeletelt sárgarépát és a felkarikázott hagymát. A gombáról öntsd le a levét, borítsd rá a húsra, majd szórd meg majoránnával. Az egészet fedd le alufóliával, és süsd meg sütőben. Félidőben tedd a húst felülre, és a fólia nélkül süsd pirosra. Akkor van kész, amikor a répa már nem ropog. Így magában és sült krumplival is fogyaszthatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Brassói káposzta
Hozzávalók:
-
1 kg fejes káposzta
-
40 dkg sertéshús
-
15 dkg füstölt szalonna
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál liszt
-
köménymag
-
só
A káposztát gyaluld vagy vágd szálasra, a húst pedig vágd nagyobb darabokra. A kettőt együtt tedd fel főni sóval és egy kávéskanálnyi köménymaggal, annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki. A tejfölt keverd el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vedd ki a káposzta mellől, de tartsd melegen. A káposztához add hozzá a bekevert tejfölt, majd együtt jól forrósítsd át. A káposzta tetejére tedd a húst és a sült szalonnát, úgy tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség