Omlós csokis piskóta
Egyszerű recept, amit nem lehet elrontani
Ne félj a piskótakészítéstől, egyszerűbb, mint gondolnád. A csokis változat pedig kötelező.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta az egyik legfinomabb sütemény, magában is épp elég finom, de krémmel megtöltve még jobb lehet.

Természetesen már magát a tésztát is ízesítheted, a legkézenfekvőbb megoldás erre a csokoládé.

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat.

Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd készre. Amikor elkészült, helyezd desszertestálra. Hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral, és úgy három órára tedd hűtőbe.

Még több tipp

A piskótát elkészíteni nem mindig egyszerű, de ha van a tarsolyodban néhány trükk, akkor biztos, hogy finom lesz.

Ezt is szeretjük