Omlós csokis piskóta
Ne félj a piskótakészítéstől, egyszerűbb, mint gondolnád. A csokis változat pedig kötelező.
A piskóta az egyik legfinomabb sütemény, magában is épp elég finom, de krémmel megtöltve még jobb lehet.
Természetesen már magát a tésztát is ízesítheted, a legkézenfekvőbb megoldás erre a csokoládé.
Csokis piskóta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- csipetnyi só
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat.
Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd készre. Amikor elkészült, helyezd desszertestálra. Hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral, és úgy három órára tedd hűtőbe.
Még több tipp
A piskótát elkészíteni nem mindig egyszerű, de ha van a tarsolyodban néhány trükk, akkor biztos, hogy finom lesz.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sütemény
Almás-habos bögrés sütemény

- muffin
- sütemény
Pofonegyszerű muffinalaprecept

- sütemény
- lekvár