Almás-habos bögrés sütemény
Nincs olyan ember, aki ne szeretné az almás süteményt, ami hűen tükrözi a nagyiféle ízvilágot, leegyszerűsített verzióban.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bögrés süteményekben az a legjobb, hogy nem kell méregetni a mennyiségeket, hiszen a bögrével arányosan adagolhatod az alapanyagokat.

Isteni almás süteményünk ráadásul hamar elkészül, tökéletes befejezése lehet a hétvégi ebédnek. Próbáld ki receptünket!

Almás bögrés sütemény

Hozzávalók a süteményhez:

  • 3 alma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • vaj
  • fahéj

Hozzávalók a habhoz:

  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 4 tojás fehérje
  • fél bögre cukor
  • kevés mandula

Elkészítés ideje:

50 perc sütéssel együtt.

Elkészítés menete:

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A tojást verd fel, add hozzá a lisztes egyveleghez, végül adagold hozzá a tejet is, és keverd a tésztát simára. Az almát hámozd meg, vágd ki a magházát, és szeleteld fel. A kikevert tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Az almát spirál alakban haladva rakd a sütemény tetejére.

A habhoz a tojásfehérjéket verd keményre, majd óvatosan forgasd hozzá a cukrot. Simítsd rá a sütemény tetejére, végül mandulával szórd meg. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd készre a süteményt nagyjából 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük