Omlós csokis piskóta
Egyszerű recept, amit nem lehet elrontani
Ne félj a piskótakészítéstől, egyszerűbb, mint gondolnád. A csokis változat pedig kötelező.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta az egyik legfinomabb sütemény, magában is épp elég finom, de krémmel megtöltve még jobb lehet.

Természetesen már magát a tésztát is ízesítheted, a legkézenfekvőbb megoldás erre a csokoládé.

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat.

Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd készre. Amikor elkészült, helyezd desszertestálra. Hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral, és úgy három órára tedd hűtőbe.

Még több tipp

A piskótát elkészíteni nem mindig egyszerű, de ha van a tarsolyodban néhány trükk, akkor biztos, hogy finom lesz.

Ezt is szeretjük