A klasszikus hókifli receptje
A hókifli sütése jellemzően a nagyik kiváltsága, de most eljött az idő, hogy átvedd a stafétát! Próbáld ki mennyeien omlós receptünket!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyerekkorodban valószínűleg nem múlt el úgy látogatás a nagyinál, hogy fel ne bukkantak volna a porcukorral borított, apró félholdak az asztalon. 

Ha kicsit nosztalgiáznál, akkor próbáld ki hókiflireceptünket, amit még a nagyi is megirigyelne. Meglátod, az íze és omlóssága ennyi év alatt mit sem változott!

Hókifli

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet só

Elkészítés ideje:

1 óra.

Elkészítés menete:

A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele a lisztbe. Add hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a csipetnyi sót, és dolgozd össze a tésztát. Formálj belőle cipót, csomagold folpackba, és tedd be a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap nyújtsd ki a tésztát félujjnyi vastagságúra, és szaggass ki belőle nagyobb köröket. Mindegyik közepére tegyél egy teáskanálnyi szilvalekvárt, és tekerd fel a sütit. Formázd kifli alakúra, a végeit alaposan nyomd le, nehogy szétnyíljon.

Sütőpapírral bélelt tepsire fektesd rá a kifliket, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre őket. Tálaláskor ízlés szerint hintsd meg a tetejüket porcukorral - ebben az esetben elég kevesebb cukor is a tésztába, nehogy nagyon édes legyen.

Blog.hu ajánló